rockstar-premysli-o-gta-v
Novinka Rockstar přemýšlí o GTA V

Rockstar přemýšlí o GTA V

Marek Švrkala

Marek Švrkala

16. 11. 2009 10:22 1
Reklama

V rozhovoru s Times Online se o dalším pokračování známé série hodně opatrně rozpovídal boss Rockstar Games Dan Houser. Na otázku o novém GTA pro svou práci nadšený šéf odpověděl: „Prvně promyslíme město, pak postavy.“ Scénář takové hry podle textu v článku prý zabere kolem tisíce stránek. Už dříve jsme zaslechli spekulace, že by GTA V mohlo vyjít už v roce 2010. S ohledem na aktuální slůvka to ale nevypadá moc pravděpodobně. Kam by se série mohla přesunout, nám už Rockstar nedávno naznačil v jednom manuálu. Bude další destinací skutečně Londýn, nebo vývojáři vymyslí ještě něco jiného?

Dan Houserů si v rozhovoru dále postěžoval na odlišné vnímání videoher a filmu: „Jsme rozzlobeni, když jsou hry kritizovány a filmy ne. Manhunt 2 zakázali ve stejném týdnu, kdy byl zveřejněn film Saw. Argumenty odpůrců, kdy někteří tvrdí, že jsou videohry nebezpečnější než klasické video, jsou směšné. Videohry jsou populární a jednoduchý nepřítel. My ale chceme akorát vyprávět příběh s různými postavami jako třeba filmaři v pro nás velmi důležitém filmu Good Fellas. Naše charaktery se akorát stávají kriminálníky.“ Podle Housera se ale situace určitě časem vylepší. Podobně totiž podle něj bylo odmítáno každé nové médium. Chvíli potrvá, než si lidé zvyknou a publikum doroste.

A na závěr trochu otcovské lásky. Věděli jste, že v The Ballad of Gay Tony v jednom parku hraje na saxofon chlapík, co se velmi podobá tatínkovi Dana a Sama Housera, kteří Rockstar společně založili? Správný způsob poděkování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama