rockstar-se-ohrazuje-proti-narcenim
Novinka Rockstar se ohrazuje proti nařčením

Rockstar se ohrazuje proti nařčením

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

25. 1. 2010 18:36 2
Reklama

Nedávná "nejasná zpráva o stavu v Rockstar San Diego", pod kterou byly podepsány manželky tamějších vývojářů vyvolala na internetu poměrně veliký rozruch. Na odpověď od Rockstaru jsme si sice museli chvilku počkat, ale jejím obsahem není nic překvapivého - všechny výtky byly označeny za výmysly. Onen výpad vůči RSD nebyl prý ničím jiným, než pouhým výmyslem nějakého anonyma, neboť Rockstar se samozřejmě o své zaměstnance náležitým způsobem stará.

"Žádný byznys nikdy nemůže být perfektní, ale v Rockstar Games sdružujeme více než 900 extrémně talentovaných a vysoce motivovaných profesionálů, z nichž někteří tu pracují celý svůj profesní život. Nemáme radost z toho, že někteří naši bývalí zaměstnanci odešli, protože se tu necítili šťastní a kreativně naplnění a přejeme jim samozřejmě jen to nejlepší v jejich příštím zaměstnání, ale většina našich lidí se plně ztotožňuje s naším cílem, tedy vytváření perfektních počítačových her. Vždy jsme se pečlivě starali o naše zaměstnance a snažili se jim vytvářet náležité pracovní prostředí. Bez tohoto zázemí by naše hry ani nemohly vznikat. Jinými slovy, vytváření skvělých her je velmi náročná činnost a to je ten důvod, proč si ani nemůžeme dovolit ztrácet ty nejlepší lidi jen tak bezdůvodně. Musíme se je zkrátka snažit podporovat jak jen to jde."

Informacemi, které nedávno pronikly na veřejnost, se začala dokonce zabývat Mezinárodní asociace výrobců her (IGDA) s odůvodněním, že je třeba pečlivě sledovat kvalitu života zaměstnanců herních studií, obzvláště v souvislosti s krizí, která můžet donutit majitele nepříjemným způsobem tlačit na své zaměstnance. A to je jednoznačně dobrá zpráva, ať už byly informace v onom otevřeném dopise pravdivé, či nikoliv.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama