david-jaffe-nelituje-odchodu-od-gow
Novinka David Jaffe nelituje odchodu od GoW

David Jaffe nelituje odchodu od GoW

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

2. 2. 2010 09:25 4
Reklama

Přestože si David Jaffe před zhruba půl rokem naordinoval půst od všech veřejných prohlášení a vůbec vyjadřování se k aktuální situaci v herním byznysu, moc dlouho mu toto předsevzetí nevydrželo. Viz jeho poslední příspěvek na blogu, v němž se vyjadřuje ke třetím dílu God of War a k návratu jeho první známější série - Twisted Metal. "Lidé se mě pořád ptají, jestli nelituji toho, že jsem opustil sérii God of War a Sony jako takovou. A já jim vždycky odpovídám ne, ne, ne, ne, ne, ne, ani náhodou, nemám žádné výčitky v tomto ohledu. Rád si tu hru zahraju a tak nějak obecně se na ni těším, ale už to dávno není 'můj' titul. Vlastně ani nikdy nebyl."

Dobře, že si to Jaffe uvědomuje, akorát by o tom nemusel mluvit tak často. Radši kdyby mluvil o dalším dílu v sérii Twisted Metal. Třeba jako teď. "Jenom bych si rád něco vyjasnil. Nikdy jsem neřekl, že už nikdy nebudeme dělat žádný nový Twisted Metal. Ale pokud bychom už nějaký další díl dělali, rozhodně bych se snažil ho udělat jako reboot celé série. Poslední díl pro konzole vyšel před více než deseti lety a pokud bychom chtěli dělat pokračování, museli bychom začít od bodu, že nikdo neví co vlastně Twisted Metal je a museli bychom si znovu zasloužit každého fanouška, nehledě na to, že ti lidé, kteří hráli Twisted Metal před lety už pravděpodobně hry nehrají vůbec. Stručně a jasně, POKUD bychom na novem TM vůbec dělali, pravděpodobně bychom ho pojmenovali nějak jinak a snažili se ho tlačit jako úplně novou hru."

To je pěkně vykutálené řešení, pane Jaffe! Nicméně je pravda, že další Twisted Metal není ani tak Jaffeovým přáním, jako spíš chimérou, oblézající většinu zahraničních herních redaktorů, kteří si moc dobře pamatují na hodiny strávené sezením před PSX. A pro toho, kdo nikdy Twisted Metal nehrál a neví o čem je vlastně řeč tu máme i malou videoukázku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama