deus-ex-3-byl-oficialne-prejmenovan
Novinka Deus Ex 3 byl oficiálně přejmenován

Deus Ex 3 byl oficiálně přejmenován

Marek Švrkala

Marek Švrkala

12. 3. 2010 12:04 2
Reklama

Game Developers Conference, která v těchto dnech probíhá v San Franciscu, přinesla další významné odhalení. Tentokrát se o něj postaral Jonathan Jacques-Belletete z týmu Eidos Montreal. Vývojář oficiálně potvrdil to, o čem už se spekulovalo delší dobu – očekávaný Deus Ex 3 byl totiž oficiálně přejmenován na Deus Ex: Human Revolution. Název má reflektovat herní příběh, jenž je zasazen před události v původním Deus Ex. S hlavním hrdinou Adamem Jensenem se hráč přesune do roku 2027, tedy 25 let před start prvního dílu, kdy se mimo jiné řeší to, zda by si vědci měli hrát na boha a vylepšovat lidské tělo, nebo nikoli.

Hratelnost má být podobná jako u předcházejících dějství – mix akce a RPG nechá hráči velkou volnost. Může si volit libovolný herní styl, zároveň ale každé jeho rozhodnutí bude mít následky. Human Revolution primárně nabídne first person pohled, avšak v určitých momentech (krytí, některé útoky) se přepne i do perspektivy třetí osoby. Tým 130 programátorů Eidosu a Square Enix se chce zaměřit čistě na singleplayer, hry pro více hráčů se tak určitě nedočkáme.

Zajímavý by měl být grafický styl projektu, jehož balancování věnovali vývojáři více než rok práce (vývoj probíhá od roku 2007). Celkovou prezentací svého kousku se hodlají odlišit od konkurence podobně jako BioShock nebo Team Fortress 2. „Tituly Gears of War, Killzone 2, Turok a Unreal Tournament 3 by mohly být jedna a ta samá hra,“ uvedl Jonathan Jacques-Belletete. Deus Ex: Human Revolution má nabídnout jakýsi mix cyperpunku s evropskou renesancí, tedy "cyber-renesanci“. 

Očití účastníci Jacques-Belleteteovi přednášky oblečení postav popisují jako mix současné módy s límečky, nadýchanými rukávy a geometrickými vzory. Zajímavá představa, bohužel většího množství názorných obrázků nebo videí se zatím nedočkáme, přímo na prezentaci hry na Game Developers Conference totiž bylo zakázáno fotografovat a natáčet. Jen drobné náznaky, jak by hra nakonec mohla vypadat, tak ukazuje alespoň zbrusu nový trailer, jenž můžete okouknout přímo pod textem. Dalších informací a možná i odhalení dosud neznámého data vydání se dočkáme až na E3 v červnu letošního roku. Těšme se!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama