jaky-je-multak-red-dead-redemption
Novinka Jaký je mulťák Red Dead Redemption?

Jaký je mulťák Red Dead Redemption?

Marek Švrkala

Marek Švrkala

9. 4. 2010 09:30 8
Reklama

Westernovka Red Dead: Redemption, která má zasadit upravený koncept otevřeného světa GTA mezi koně, pušky a bary na Divokém západě, patří k nejočekávanějším titulům současnosti. Podle dostupných materiálů totiž vše vypadá setsakramensky dobře. Velké naděje vzbuzuje multiplayer, jenž dnes studio Rockstar Games představilo v lákavém traileru (naleznete jej přímo pod textem). „Jde o náš dosud nejambicióznější projekt a největší titul letošního roku,“ potvrdil manažer Rockstaru Neil Stephen.

Hra pro více kovbojů by opět měla těžit z maximálně otevřeného světa, až 16 pařanů ve Free Roam módu tak bude mít mnoho možností, jak se bavit. Vedle klasických deatmatch soubojů se hráči mohou jednoduše spojit a děsit své okolí jako nebezpečný gang. Až osm parťáků se společně může vydat vstříc nepřátelům a pokusit se získat jejich batoh se zlatem (alá capture the flag), nebo si s nimi jen tak zalaškovat v různých přestřelkách. Další možností je týmově vyrazit na lov některého z nebezpečných zvířat žijících v okolí. 

Hráč se ale klidně může i osamostatnit a jen tak se potloukat otevřeným světem a tu a tam někoho sejmout. Samozřejmostí je mnoho zkušenostních levelů – ty odemknou nové možnosti, třeba lepší koně nebo silnější zbraně. Připraveny by měly být i různé specialitky, například soutěže o to, kdo ustřelí víc klobouků z hlav nepřátel. Po vesničkách Divokého západu se bude potloukat také spousta obyčejných lidi, bacha si kovbojové musí dát hlavně na šerify. Sejmutí muže zákona vás dostane na plakáty s nápisem Wanted.

První ukázky z multiplayeru okuste v přiloženém traileru. Red Dead: Redemption se v Evropě dočkáme 21. května na Xbox 360 a PlayStation 3. Těšíte se?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama