2k-games-skutecne-ozivuje-serii-xcom
Novinka 2K Games skutečně oživuje sérii XCOM

2K Games skutečně oživuje sérii XCOM

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

14. 4. 2010 08:32 12
Reklama

Včerejší (a vlastně už dlouhodobé) zvěsti ohledně nové hry ze série XCom jsou skutečně realitou, ačkoliv ne takovou, jak bylo nastíněno ve včerejší novince. Ano, 2K Games skutečně oznámili novou XCOM hru, nicméně nebude na ní dělat Ken Levine a jeho obrozené studio Irrational Games, nýbrž 2K Marin, tedy lidé, kteří stojí za druhým dílem BioShocku. Právě jejich práce na této hře je kvalifikovala k tomu, aby se stali vývojáři nového XCOMu, neboť už nepůjde o klasickou tahovou strategii, v níž byla důmyslná kombinace boje a budování základný, ale 2K Marin se pokusí XCOM převést do žánru střílečky z první osoby. "Hráči budou moci prozkoumat svět XCOMu ze zcela jiného pohledu, než byli doposud zvyklí a zažít si boje s vetřelci skutečně z první ruky. Bude to velmi intenzivní a děsuplná jízda", prorokuje Christoph Hartmann, šéf 2K Games.

2K Games skutečně oživuje sérii XCOM
i Zdroj: Hrej.cz

Podle tiskového prohlášení 2K Games se máme těšit na spoustu strategických rozhodnutí, na intenzivní boje a rovněž na obrovské zástupy nepřátel. Rozhodně prý ale nepůjde o nějakou frenetickou akci, ve které byste za každým rohem čekali krvavou (nebo spíše slizovou) lázeň. Více o čerstvě oznámené hře najdete na homepage.

Je dobré si připomenout, že série XCOM nebyla vždy pouze strategií. Díly XCOM: Interceptor (ne až tak povedený vesmírný simulátor), XCOM: Enforcer (velmi podprůměrná střílečka z pohledu třetí osoby) a nevydaný Dreamland Chronicles: Freedom Ridge, na kterém pracovali původní tvůrci celé série a mělo jít vlastně o nástupce celého XCOMu, v němž byste ovládali jednotlivé vojáky z pohledu první osoby, nicméně hra samotná by byla klasická strategie, se snažily o něco trochu jiného. I vzhledem k tomu, že si na ně dnes vůbec nikdo nepamatuje je patrné, že to nebyla snaha bůhvíjak úspěšná. Snad se novému XCOMu, který zatím nemá žádný podtitul, povede o něco lépe. Pro úplnost dodejme, že v přípravě je hra v současné době pouze pro PC a Xbox 360. O verzi pro PlayStation 3 nepadlo v tiskovce ani slovo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama