cenega-se-louci-s-activision
Novinka Cenega se loučí s Activision

Cenega se loučí s Activision

sleepless.

sleepless.

17. 4. 2010 01:01 5
Reklama

Tisková zpráva oficiálně potvrdila informaci, která se v kuloárech probírala již delší dobu. Společnosti Activision Blizzard a Cenega se po vzájemné dohodě rozhodly nepokračovat ve spolupráci a vydat se vlastní cestou. Cenega tak od května 2010 nebude na území ČR a SR distribuovat tituly Activision Blizzard.

Důvod ukončení spolupráce uvádí tisková zpráva od Cenegy pouze okrajově a neurčitě a stejně bude zcela jistě znít i oficiální vyjádření Activision Blizzard, které by mělo brzy následovat. Pravdu je třeba hledat někde mezi nároky Activision Blizzard na lokálního distributora a realitou ČR a SR trhu s velkým podílem šedého dovozu, kterému oficiální distributor nemůže konkurovat ani kdyby se rozkrálej na kolečka. Jedině, že by z Šedých přístavů začal nakupovat také..což samozřejmě nejde, víme! :)

Jméno firmy, která distribuci her od Activision Blizzard v ČR a SR převezme je zatím oficiálně tajné, oznámeno by mělo být v v budoucím tiskovém prohlášení. Kolegové z českého Eurogameru operují se jménem firmy ABC Data s.r.o., což odpovídá informacím, které jsou nám nějakou dobu známy, a podle nichž se má stát novým distributorem firma, která se doposud zabývala pouze hardwarem v oblasti výpočetní techniky. Jistotu tedy zatím nemáme, ale shoda několika neoficiální zdrojů naznačuje, že se na aktuálních informacích už asi nic měnit nebude. Jen z nich spadne aura překvapení, které ještě nyní vyvolávají.

Že se Cenega rozešla v dobrém s Activision Blizzard v ČR a SR neznamená, že tyto dva subjekty nebudou nadále úzce spolupracovat na jiných trzích střední a východní Evropy (třeba Polsko jako hezký příklad). Ostatně tisková zpráva Cenegy praví hodně šroubovaně: „Obě strany budou pokračovat ve svém partnerství v oblasti služeb, řada služeb bude společnosti Activision Blizzard poskytována společností Cenega.“
 
Vyloučeno není ani to, že u některých speciálně dojednaných her bude Cenega i v budoucnu distribuci zajišťovat. Platit by to mohlo hlavně pro hry, které Activision Blizzard přímo nevydává, ale pouze distribuuje (v Evropě). Jde kupříkladu o tituly firmy LucasArts, jak o tom svědčí fakt, že v případě Lego Indiana Jones 2: The adventure Continues, Lego Star Wars Complete Saga a Star Wars: The Force Unleashed Sith Edition bude distribuci v ČR, SR a Maďarsku zajišťovat/ užzajišťuje právě Cenega.

Samozřejmě jsme o oficiální vyjádření požádali přímo zástupkyni Activision Blizzard pro náš region a hned, jak se jej dočkáme, budeme vás informovat.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama