treti-dil-killzone-oficialne-odhalen
Novinka Třetí díl Killzone oficiálně odhalen

Třetí díl Killzone oficiálně odhalen

Marek Švrkala

Marek Švrkala

24. 5. 2010 17:28 1
Reklama

Přes víkend k nám z různých zdrojů pomalu začaly pronikat podrobnosti o třetím dílu akční série Killzone, které nyní společnost Sony oficiálně potvrdila. Killzone 3 má být dosud nejintenzivnějším akčním zážitkem. Hra zaujme už na první pohled využitím 3D technologií jako jeden z prvních titulů od Sony vůbec. Ke hraní ve stereoskopickém 3D, jež vás „přenese do divokého světa a srdce samotné akce,“ budete potřebovat příslušnou televizi a také brýle. Jejich zakoupení ale nebude nutné, lze hrát i klasicky. Zda Killzone 3 využije pohybové ovládání PlayStation Move je zatím nejasné.

Příběh začne tam, kde skončila dvojka. Bitva možná byla vyhrána, válka ale rozhodně pokračuje. Úhlavní nepřítel Scolar Visari zahynul, obrovské ztráty ale zaznamenali i vojáci ISA po jaderném výbuchu. S přeživšími (např. Sevem a Ricem) se tak musíte vypořádat s obrovskou přesilou armády Helghastu. Příběh vás zavede do rozmanitých prostředí, mimo jiné do toxické jaderné pustiny, smrtící džungle s mimozemšťany, do promrzlých arktických míst plných sněhu a dokonce také do vesmíru. Autoři se chtějí vyhnout stereotypu, jednotlivé lokace tak nabídnou odlišnou hratelnost i grafickou paletu. Světlo tak rozhodně uvidíte častěji než v předchozích bitvách.

Práce na hře začali ihned po dokončení druhého dílu, pokračování je postaveno na stejném enginu, avšak technologie prý vylepšují spolu s Guerilla Games rovněž vývojáři z Naughty Dog (autoři série Uncharted). Zajímavé změny nás čekají také v hratelnosti. Levely prý budou až desetkrát větší, změní se vybavení vojáků. Obě strany dostanou k dispozici jednoduše ovladatelné jetpacky a čekají je tak střety ve vzduchu, samozřejmostí je několik nových zbraní (např. raketomet Wasp – s možností vystřelit rakety rychle za sebou nebo všechny najednou a připravit tak zničující útok). Mnohem propracovanější mají být také souboje na blízko, kdy můžete nebohého protivníka sejmout efektně i efektivně.

O hře pro více hráčů se vývojáři zatím vůbec nerozpovídali, stejně tak nemůžeme upřesnit ani datum vydání. Dalších informací bychom se měli dočkat na E3, kde snad Killzone 3 uvidíme i v pohybu. Koukněte ještě na první obrázky...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama