kam-se-vypravi-assassin-s-creed-3
Novinka Kam se vypraví Assassin's Creed 3?

Kam se vypraví Assassin's Creed 3?

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

28. 6. 2010 14:46 16
Reklama

Poměrně dlouho se již spekuluje o tom, kde že se bude odehrávat děj třetího dílu série Assassin's Creed. Někteří mají na sto procent jasno, že to bude v Japonsku, jiní zase věří Egyptu. A někteří stále věří Sebastienovi Puelovi z Ubisoftu, který se minulý rok nechal slyšet, že se spekuluje i nad tématem druhé světové války. Ta ovšem, podle ex-zaměstnance Ubisoftu Patrice Désiletse, není moc pravděpodobná. Argumenty proti nás však příliš nepřesvědčují.

"Nevidím moc důvodů pro to, aby se třetí AC odehrával v období druhé světové. Ano, mohli bychom to udělat, mohli byste zavraždit na konci Hitlera, ale...važně? Říkám si sám pro sebe, že téma druhé světové už je jaksi vyčerpáno. Pro mě osobně je to prostě nezajímavé."

To je sice trochu diskutabilní tvrzení, ale budiž, je to Désiletsův názor. Mnohem zajímavější však je, co si myslí o druhém možném prostředí - historickém Japonsku. "Vím, že všem by se toto téma moc líbilo. Ale bavil jsem se s několika rodilými Japonci a ti mi přímo říkali, abychom to nedělali, že oni si svou historii pokryjí sami ve svých hrách. Vycházel jsem tedy z předpokladu, že by hlavní hrdina nemusel být ninja. Ale pak jsme si řekl - a proč ne?"

Nutno ještě jednou podotknout, že Désilets z Ubisoftu odešel, tudíž to není třeba brát jako nějaké směrodatné informace. Je nicméně zajímavé, že jeden z Ubisoftích kreativců považuje prostředí druhé světové za vyčerpané, když například takový The Saboteur mu mohl ukázat, že to není až tak pravda. Kde byste nejradši třetího Assassina viděli vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama