podpora-nezavislych-vyvojaru-v-ps-home
Novinka Podpora nezávislých vývojářů v PS Home

Podpora nezávislých vývojářů v PS Home

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

20. 7. 2010 13:51
Reklama

Už včera přišla SONY se zajímavým oznámením, v rámci kterého pějí chválu na nezávislé vývojáře her a slibují, že jim dají prostor. Kde jinde, než v jejich virtuálním světě PS Home, se kterým bylo na začátku plánů ažaž. Jak situace dopadla, už asi víte – PS Home sice běží, z proklamovaných věcí je ale v chodu minimum. Proto věříme, že zpřístupnění malých her a hříček oživí lehce zkostnatělý prostor a na chvíli vás mezi hraním velkých, zlých, komerčních her zabaví.

Pokud jste vůči informaci skeptičtí, není to na místě. Možnost distribuovat napříč PS Home své hry, dostali totiž tvůrci sjednocení pod labelem Codename, který sdružuje ty nejnadanější tvůrce, zaručující kvalitu. Co se týče konkrétních her, nejen podle nás je zatím nejzajímavějším titulem Dueling Gentleman od tvůrců her s postavou P. B. Winterbottoma v hlavní roli. Pokud vám ale stylizovaná, černo-bílá grafika nic neříká, určitě vezmete za vděk předělávce populárních Cogs ve 3D, nebo Super Awesome Mountain RPG.

Data vydání všech zmíněných a celé řádky dalších her zatím k dispozici nejsou, necháme se proto překvapit a dál dumáme nad tím, proč jsou hry označeny nejen indie, ale také jako sociální. Snad proto, že většina z nich nabízí multiplayer? Anebo proto, že je tenhle boom sociálních aplikaci moderní? A není to vlastně jedno?!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama