novy-prezident-lucasarts-rozjizdi-zmeny
Novinka Nový prezident LucasArts rozjíždí změny

Nový prezident LucasArts rozjíždí změny

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

17. 8. 2010 11:36 8
Reklama

Jestli se něco novému prezidentu firmy LucasArts Paulu Meeganovi nedá upřít, pak jednoznačně razance, s jakou se pustil do vedení společnosti. Podle několika nejmenovaných zdrojů přímo z LucasArts rozhodl zrušit začínající vývoj třetího dílu série Force Unleashed a několik zaměstnanců stávajícího týmu, který pracuje na dvojce, prý bude muset z firmy odejít hned poté, co se hra dostane na trh. Souvisí s tím prý i nedávný odchod Hadena Blackmana, tvůrce celé série, kterému už zřejmě bylo jasné, že tady mu pšenka zrovna nepokvete. Další projekt, který jen tak tak utekl hrobníkovi z lopaty, je doposud neoznámená hra, která však byla "uložena k ledu" a dá se čekat, že pokud nebude brzy obnovena, tak se rovněž dočká neslavného konce.

Meeganova manažérská rozhodnutí vyvolala ve firmě mírnou paniku, kdy nikdo neví, zda ho náhodou zítra na stole nebude čekat papírová krabice se všemi jeho věcmi a papír s výpovědí. Zároveň však Meegan, opět na základě tvrzení z několika zdrojů, nařídil pozastavit veškerou externí výrobu her, založenou na intelektuálním vlastnictví právě LucasArts. To znamená, že například taková onlinovka Star Wars: The Old Republic od BioWare bude jednou z posledních Star Wars her, které nevyvíjí přímo LucasArts. Stejná situace je například u her od Traveller's Tales - LEGO Star Wars, LEGO Indiana Jones a chystané LEGO: Clone Wars.

Z manažérského hlediska se to dá chápat - firma restrukturalizaci potřebuje jako sůl, a když se kácí les, tak prostě musí lítat třísky. Na druhou stranu, pokud se Meegan snaží profilovat do pozice šéfa, který se s ničím moc nepáře, tak se mu klidně může stát, že atmosféra ve firmě klesne na samotnou nulu a zaměstnanci mu začnou utíkat nikoliv za lepším platem, ale za lepším lidským jednáním. Je ovšem pravda, že stále čekáme na oficiální potvrzení těchto informací přímo od tiskového mluvčího LucasArts, takže to rozhodně neberte jako bernou minci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama