gran-turismo-6-uz-je-ve-vyvoji
Novinka Gran Turismo 6 už je ve vývoji

Gran Turismo 6 už je ve vývoji

Marek Švrkala

Marek Švrkala

4. 11. 2010 15:39 10
Reklama

Teprve před pár dny jsme se přímo z úst Kazunori Yamauchiho, hlavního vývojáře série Gran Turismo, dozvěděli, že se dlouho očekávaný pátý díl konečně dostal do lisoven a nyní už pomalu můžeme začít přemýšlet o šestém dílu. Yamauchi totiž v rozhovoru na serveru Autoweek uvedl, že šestka již je ve vývoji. Na otázku, zda se vůz 1969 Chevy Camero, vítěz letošního ročníku ceny SEMA Gran Turismo, objeví v GT6 místo GT5, vývojář odpověděl jednoduše: „Jasně.“ A v odpovědi na další dotaz o GT6 pak pokračoval: „Není to něco, o čem můžeme tak snadno diskutovat. Trvalo 2 000 dní vložit všechny nápady do GT5. Je prostě ještě brzy mluvit o GT6,“ uvedl Yamauchi a my musíme souhlasit.

Vraťme se tak zpátky k pátému dílu. Proč byl minulý měsíc znovu odložen? „Bylo to skutečně jen proto, abychom se ujistili, že vše bude perfektní,“ vysvětlil Yamauchi a začal vzpomínat, proč je takovým perfekcionistou. „Moje první hra byl Motor Toon Grand Prix pro první PlayStation. Po roce a půl vývoje se začínalo blížit datum vydání. Poslední tři měsíce jsme já a můj tým spali tři hodiny denně a snažili se vše dokončit. Když jsme se blížili ke zdárnému konci, přišla společnost Sony a řekla, že už to stačí a my můžeme Motor Toon Grand Prix vydat. Tehdy jsem byl unavený a nepřemýšlel úplně jasně. Namluvil jsem si, že je hra dobrá dost a vydali jsme ji.“

„Všechny věci, které jsem nepovažoval za dost dobré, ale hráči brzy odhalili. Hodně jsem toho litoval. Stalo se to na začátku mé kariéry a já si slíbil, že to bude naposledy.“ Tak snad na Gran Turismu 5 nenajdeme žádné chybičky. Pátý díl kultovní série by s největší pravděpodobností skutečně měl vyjít do Vánoc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama