prvni-informace-o-tretim-dilu-uncharted
Novinka První informace o třetím dílu Uncharted

První informace o třetím dílu Uncharted

Marek Švrkala

Marek Švrkala

9. 12. 2010 15:35 4
Reklama

Představení třetího dílu akční série Uncharted pro PlayStation 3 jsme se původně měli dočkat na vyhlašování cen VGA v sobotu, nakonec ale máme první informace už nyní díky magazínu Entertainment Weekly, který uveřejnil krátké preview. Uncharted 3: Drake’s Deception se opět bude točit kolem Nathana Drakea, charismatického hlavního hrdiny předchozích dílů. Tentokrát scenáristé rozpracují jeho vztah s populárním mentorem Victorem “Sully” Sullivanem.

Nathana se Sullym čeká přetěžký úkol, společníci budou na Arabském poloostrově v poušti Rub al-Chálí pátrat po legendárním městě ztraceném v písku (písečná Atlantida). Vydají se tak po stopách T. E. Lawrence, dobrodruha známého jako Lawrence z Arábie. Právě on je spolu s objevitelem sirem Franciscem Drakem (Nathanův příbuzný) jednou z hlavních inspirací celého děje.

Dalším z důvodů pro zasazení příběhu do pouště byla také technická obtížnost a vysoká atraktivita zobrazení tohoto elementu. Autoři totiž mají rádi náročné výzvy a touží překonat sami sebe. „Když nás poprvé napadlo zasadit hru do pouště, všem se rozsvítily oči a řekli jsme si: ‘Jo, tohle bude opravdu těžké, pojďme to udělat.‘ Jsme prostě parta nerdů,“ vysvětlila Amy Hennigová, vývojářka ze studia Naughty Dog, které za populární sérií stojí. Hra má být opět exkluzivním filmovým zážitkem, tvůrci hodlají ještě více využít technologii motion-capture. Na své si přijdou i milovníci hraní ve třech rozměrech, pokračování oblíbené série bude podporovat stereoskopické 3D ve vysokém rozlišení.

Sérii Uncharted čekají rovněž změny v hratelnosti, vedle drobností, jako je možnost útočit na více nepřátel najednou, se vývojáři hodlají speciálně zaměřit na multiplayer. „Chceme být v této oblasti trhu velcí hráči. Multiplayer se stane důležitou součástí našich her,“ uvedl Evan Wells, jeden z prezidentů studia Naugty Dog. Společnost si od implementace online i kooperativního multiplayeru slibuje ohlas v herním světě srovnatelný s tituly jako je Halo nebo Call of Duty. Hráči tak za své peníze získají větší hodnotu a tvůrci je navíc budou moci bombardovat různými DLC.

Akce Uncharted 3: Drake’s Deception pro PlayStation 3 dosud nemá stanovené datum vydání, avšak očekáváme ji v druhé polovině příštího roku. Více informací se dozvíme v noci ze soboty na neděli, kdy v Los Angeles proběhne předávání videoherních cen Spike TV. Zatím se podívejte na první video teaser a sadu artworků:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama