take-two-uz-nepotrebuje-dalsi-gta
Novinka Take-Two už nepotřebuje další GTA

Take-Two už nepotřebuje další GTA

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

7. 2. 2011 11:48 4
Reklama

Ohledně závislosti, či nezávislosti firmy Take-Two na značce Grand Theft Auto jsme se v novinkách na Hrej už minimálně jednou rozepisovali. Nyní však přichází (ze strany analytických firem) další potvrzení již celkem známého faktu, že Take-Two se dávno oprostila od nutnosti vydávat každý rok úspěšnou GTA hru jen proto, aby zůstávala v černých číslech. A stojí za tím hlavně touha experimentovat i v žánrech, které nejsou na první pohled tolik rentabilní.

"Vezměte si takový basketbal, prostředí westernu, či gangsterky z třicátých let. Red Dead Redemption a L.A. Noire rozhodně nejsou na první pohled tituly, které by měly zaznamenat úspěch. Přesto se tak již stalo a v nejbližší době se zřejmě tento scénář bude opakovat. A zapomínat bychom neměli pochopitelně ani na Duke Nukem Forever", píše se na blogu Seeking Alpha analytické společnosti Oxygen Group.

Vzhledem k tomu, jak dobře si firma stojí teď, by případný extra úspěch v podobě Grand Theft Auta 5 mohl znamenat čtyři další solidní roky, kdy by mohla žít pouze z příjmů z této hry. Ovšem povede si dobře i bez ní. "I pokud bude mít firma po příští čtyři roky pouze jeden finančně úspěšný rok, dva průměrné a jeden rok bude ve ztrátě, nabydou její akcie hodnotu o 100% vyšší, než mají teď."

Jestliže obchodujete na burze, či pouze spekulujete nad koupí akcií, máte jedinečnou možnost nakoupit pár kousků od Take-Two, chvilku počkat a poté kasírovat jistý zisk. Management Take-Two si ne nadarmo vysloužil od Oxygenu známku osm z deseti, což značí velmi stabilní vedení, které nedělá příliš chyb a vede firmu za jasným úspěchem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama