uncharted-3-ohromi-grafickymi-efekty
Novinka Uncharted 3 ohromí grafickými efekty

Uncharted 3 ohromí grafickými efekty

Marek Švrkala

Marek Švrkala

8. 2. 2011 09:31 3
Reklama

Také třetí díl Uncharted 3: Drake’s Deception bude pokračovat v tradici neustálého vylepšování grafiky, kterou je studio Naughty Dog proslulé. "Vždy hledáme nové technické výzvy. Jsme potěšeni, čeho jsme dosáhli s našimi ohnivými efekty," uvedl v rozhovoru s oficiálním PlayStation blogem Arne Meyer, komunitní pracovník Naughty Dog. "Není to pouze statický asset – oheň postupně a realisticky dřevo ničí, vše doplňují efekty, které byste očekávali. Kouř tentokrát vypadá o mnoho lépe."

Budete tedy mít čas kochat se ohněm v lokacích, jako je zámeček, jenž byl představen ve známém traileru s gameplay záběry? "Můžete si sednout a když to vydržíte dlouho, je možné sledovat objekty, jak kolem vás hoří, avšak chceme, aby hráč procházel hrou slušnou rychlostí, takže se to nestane. Už v tomto demu můžete vidět, jak se hořící trámy rozpadají. Pokud spadnou na podlahu, je dokonce možné se za nimi schovat, než shoří úplně," vysvětlil Mayer zajímavou vlastnost, která může ovlivnit už tak vylepšenou hratelnost.

Zástupce vývojářů ještě upozornil na další aspekty vylepšené grafiky. "Procedurální oheň je velmi obtížná technologie, obzvláště pokud ji chcete se vším dalším nasadit do hry. Vytváří ale skvělé efekty. Třeba rohy tapet se začnou rolovat, pak chytnou a nakonec uvidíte ve vzduchu poletovat popel. V podstatě programujeme kyslík, oheň jej pak následuje po prostředí," vysvětlil na závěr Mayer, na čem jsou skvělé efekty založeny. Přikládáme dřívější trailer, kde realistické ztvárnění ohně velmi dobře uvidíte. Uncharted 3: Drake’s Deception na PlayStation 3 dorazí 4. listopadu tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama