reziser-filmu-uncharted-opet-promluvil
Novinka Režisér filmu Uncharted opět promluvil

Režisér filmu Uncharted opět promluvil

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

22. 2. 2011 09:44 1
Reklama

Hry podle filmů jsou z obecného hlediska zlo. Jen světlé výjimky občas naznačí, že herní námět má právo být zapracován do filmu důstojným způsobem, a proto jsme společně s vámi k dalším podobným projektům skeptičtí. Bohužel, týká se to také připravovaného filmu Uncharted, který má na svědomí režisér David O. Russell.

Už angažování herce Marka Wahlberga do role Nathana Drakea zvedlo vlnu nevole a k obavám se velmi rychle přidaly i klasické problémy filmů podle her, jako je nerespektování předlohy, vymýšlení situací, které by ve hře nenastaly apod. Nic z toho se však podle slov Davida Russella ve filmovém Uncharted neobjeví: „Respektuji základní koncept a duch hry,“ řekl doslova.

Aby svá slova podpořil, uvedl, že spolupracuje s Amy Hennigovou, autorkou Uncharted v Naughty Dog, kterou režisér popisuje jako cool ženskou. Na základě rozhovorů a probírání jednotlivých scén pak začal Russell dávat dohromady skvělou myšlenku hry/filmu a údajně se postará o momenty, které jsme dosud na filmovém plátně nemohli vidět: „Mojí prací, jakožto tvůrce filmů, je natočit něco, co sám považuji za skvělý film,“ pustil se do obhajoby Russell a srovnává film Uncharted třeba se sérií X-Men. Máme se tedy připravit, že i Uncharted bude skutečný, syrový, intenzivní, originální a že bude uhánět stále kupředu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama