serie-gta-prekrocila-hranici-100-milionu
Novinka Série GTA překročila hranici 100 milionů

Série GTA překročila hranici 100 milionů

Marek Švrkala

Marek Švrkala

10. 3. 2011 16:42
Reklama

Americké vydavatelství Take-Two na konferenci Wedbush Morgan Technology, Media and Telecommunications zveřejnilo několik zajímavých čísel o hrách od společností 2K Games a Rockstar. Magickou hranici 100 milionů vyexpedovaných kopií prolomila série Grand Theft Auto, čtvrtý díl od svého vydání v dubnu roku 2008 oslovil 20 milionů zákazníků. Grand Theft Auto V zatím potvrzeno nebylo, v poslední době se o něm ale šušká čím dál častěji.

Dobře si vede také série BioShock. Střílečky ze zajímavého světa Rapture pokořily hranici 8 milionů vyexpedovaných kopií. První díl byl vypuštěn v roce 2005 nejprve pro Xbox 360, později přibyla také kopie pro PlayStation 3. Bohužel neznáme rozdíly v číslech mezi prvním a druhým dílem, každopádně studio Irrational Games připravuje trojku s podtitulem Infinite.

Stabilními značkami v rámci portfolia Take-Two dále jsou Midnight Club (téměř 18 milionů vyexpedovaných kopií), Max Payne (více než 7 milionů) a Civilization (více než 10 milionů) a česká Mafia (téměř 5 milionů). Velmi dobře se jeví také akční Borderlands s 4 miliony. O pokračování sympatické akce se spekuluje už dlouho, každopádně druhý díl zatím oznámen nebyl. Možná se jej stejně jako v případě GTA V dočkáme v červnu na E3, kde se jistě zástupci Take-Two objeví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama