studio-insomniac-zalozilo-novou-divizi
Novinka Studio Insomniac založilo novou divizi

Studio Insomniac založilo novou divizi

Marek Švrkala

Marek Švrkala

14. 3. 2011 13:45
Reklama

Také studio Insomniac Games, autoři sérií jako Ratchet & Clank, Spyro The Dragon a Resistance, se rozhodlo těžit ze vzrůstajícího zájmu o sociální a mobilní hry. Zakládá tak pobočku Insomniac Click, která se bude zabývat právě vývojem titulů pro širší publikum na nových platformách. „Je to pragmatické rozhodnutí. Herní trh se nyní mění rychleji než kdykoli předtím. Hry hraje nejvíce lidí v historii a rychle se proměňuje také struktura titulů, které paří,“ napsal v prohlášení na blogu Brian Hastings, jeden z vysoce postavených manažerů studia.

„Chceme vytvořit nové světy k prozkoumání, nové výzvy k pokoření a nové příběhy k objevení. Slibujeme, že budeme přinášet hratelnost, jakou byste očekávali od konzolových titulů, ale v online podobě a zdarma,“ napsal dále Hastings na blogu. Bohužel mimo obecného přístupu k tvorbě zatím nenaznačil, co konkrétního hodlají Nespavci vytvořit. Prvního oznámení bychom se ale měli dočkat během několika měsíců.

Vznik nové pobočky nijak neohrozí áčkové projekty Insomniac Games, tedy střílečku Resistance 3 a stereoskopickou 3D kooperativní akci Ratchet & Clank: All 4 One. „Insomniac Click je rozšířením společnosti, ne pouze novou směnou. Mimo mě byli všichni v této skupině přijati nově a to hlavně díky svým zkušenostem v tomto oboru. Všechny naše další týmy se stoprocentně věnují AAA konzolovým titulům, které připravujeme,“ vysvětlil Hastings.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama