sony-se-dohodla-s-georgem-hotzem
Novinka Sony se dohodla s Georgem Hotzem

Sony se dohodla s Georgem Hotzem

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

12. 4. 2011 08:48
Reklama

Zkraje roku se začalo horlivě debatovat na téma soudního sporu mezi firmou Sony a Georgem „GeoHotem“ Hotzem. Alespoň rámcově je spor všem hráčům známý, jednalo se o to, že GeoHot obešel ochrany konzole PlayStation 3 a pomohl tak pirátům, aby umožnili hraní nelegálních kopií her. A přestože se Hotz bránil, že jeho úmyslem bylo zpřístupnění homebrew aplikací, Sony jej označila za hlavního viníka a dala jej k soudu.

Po dlouhých měsících ne zrovna přehledných jednání, sbírání důkazů a samotných soudních slyšení je ale už od včerejší noci všechno u konce. Obě strany se dohodly, nicméně detaily této nejsou veřejné. Jediné, co je možné ze zprávy vyčíst, je permanentní zákaz jakékoliv podobné činnosti ze strany Hotze.

Sony pak celou situaci komentuje s úsměvem: „Jsme rádi, že je spor u konce. Chtěli jsme jen chránit naše duševní vlastnictví a zákazníky.“ Odpověď Hotze je poněkud méně květnatá a v podstatě se v ní za svůj čin omlouvá: „Nikdy nebyo mým úmyslem způsobit problémy uživatelům, nebo usnadnit možnosti pirátství. Jsem šťastný, že je už všechno za mnou.“

Na druhou stranu ale hned na blogu zveřejnil zprávu, že hodlá bojkotovat všechny výrobky od Sony a vyzývá k tomu také ostatní. Reakci ostatních si můžete přečíst v diskusi pod tímto blogovým příspěvkem, zajímavé pak je také sledovat, jak se ostatní snaží uhodnout, co je obsahem tajné dohody. Spekuluje se zejména o tom, že Hotz dostal místo v Sony a bude pracovat na tom, aby se už nikdy nic podobného v budoucnu nestalo. Nakonec, takový krok bychom v historii neviděli poprvé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama