prvni-zabery-z-multiplayeru-uncharted-3
Novinka První záběry z multiplayeru Uncharted 3

První záběry z multiplayeru Uncharted 3

Marek Švrkala

Marek Švrkala

18. 4. 2011 17:59
Reklama

Uncharted 3 bude vedle tradičně silné single-playerové části těžit také z propracovaného multiplayeru. Jeho kvality si budou zájemci moci vyzkoušet díky multiplayerové betě, kterou vývojáři ze studia Naughty Dog společně se Sony pilně připravují. Beta se rozeběhne 27. června, kdy do ní bude umožněn přístup majitelům kódů z InFamous 2 a předplatitelům služby PSN Plus. Od 5. července se testu dočkají všichni zájemci.

Datum bylo odhaleno společně s prvními informacemi o multiplayerové části. Studio Naughty Dog do ní zapracovává hodně podnětů od hráčů. „Chtěli jsme dát prostor naší komunitě a vyslechnout, co po nás chce,“ uvedl pro Eurogamer Evan Wells, jeden z prezidentů Naughty Dog. „Jednou z unikátních vlastností multiplayeru Uncharted 2 v porovnání s jinými online střílečkami byla bohatá vertikální členitost lokací. Ještě jsme na ní zapracovali a vytvořili prostředí, kde využijete specifické pohyby.“

Hráči se mohou těšit na několik herních módů, mimo klasického deatmatche až pro osm hráčů také na Three Team Deathmatch, kde se ve vzájemném boji střetnou tři dvoučlenné týmy, a týmový deatmatch pro dva pětičlenné týmy. Vedle vzájemných přestřelek ale nebudou chybět ani kooperativní mise, ovšem informace o nich tvůrci zveřejní až v následujících měsících.

Vývojáři chtějí multiplayer vybalancovat tak, aby bavil všechny typy pařanů. „Snažíme se co nejlépe vyladit herní zážitek pro jednotlivé týmy. Nejprve vám systém pomůže nalézt vhodné hráče. Pokud se vám přes propracovaný matchmaking nebude dařit, hra vás některé uživatele zvýhodní. Například se na několik minutek změní pravidla, nejlepší hráč z nejlepšího týmu bude označen a všichni se jej pokusí zabít. Chceme se ujistit, že se všichni baví a hra není pro nikoho frustrující,“ vysvětlil Christophe Balestra, další z viceprezidentů Naughty Dog.

Potěší rovněž bohaté možnosti customizace postav. Každý může svého hrdinu upravit k obrazu svému a to pomocí mnoha skinů, modifikací zbraní nebo vytváření log. Dále je připravena bohatá integrace hry se sociálními sítěmi, např. spojení kamarádů z Facebooku nebo jednoduché nahrávání videí. Ty nejlepší vytvořené snímky budou určitě stát za to, jak dokazují dosud zveřejněná videa. V nejčerstvějším traileru se můžete podívat na multiplayerové mapy Chateau a Airstrip, kde uvidíte některé z vyjmenovaných herních prvků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama