testovaci-verze-cestiny-do-dragon-age-2
Novinka Testovací verze češtiny do Dragon Age 2

Testovací verze češtiny do Dragon Age 2

Marek Švrkala

Marek Švrkala

10. 5. 2011 11:22 1
Reklama

Mnozí hráči byli zklamáni, když se dozvěděli, že Dragon Age 2 vyjde bez české lokalizace. Nakonec se ale fanoušci s podporou české pobočky Electronic Arts rozhodli vytvořit alespoň polooficiální češtinu. Tu nyní pilně připravuje tým kolem zkušeného překladatele Marka Tvrdého, jednoho z autorů lokalizaci DLC do Dragon Age Origins. Včera byla zveřejněna druhá testovací verze, kterou si může stáhnout každý zájemce na stránkách Bioworld.cz.

První testovací verzi si stáhlo několik tisíc lidí, ovšem do překládání se mnoho nováčků nezapojilo. "Před 10 dny jsme vydali první testovací verzi BETA1 pro omezený okruh fanoušků. Náš první soubor s lokalizací DA2 stáhlo přes tři tisíce lidí, ale s testingem pomohlo pouhých 18 lidí (nepočítaje anonymy), kteří nebyli již dříve členy týmu. Zároveň se na členech týmu projevila únava a také blížící se zkoušky a termíny odevzdání diplomek. Proto opravy nešly tak rychle, jak jsem si původně myslel," vysvětluje Marek Tvrdý.

Na nečíslovanou verzi a poté i na konečnou finální verzi překladu si tak budeme muset ještě počkat. "Mnoho lidí čeká na verzi bez čísílek a bude ji považovat za jakousi skoro-finální verzi, i když jen za muže. Toto očekávání klade velký důraz na kvalitu a bohužel necítíme, že v současnosti můžeme naši verzi označit za hotovou. Ostatně stále platí termín dokončení na září letošního roku. A proto jsem se rozhodl pozdržet vydání nečíslované verze o pár týdnů, dokud nebudeme spokojeni s kvalitou textu," uvedl Tvrdý, který znovu vyzývá všechny fanoušky, aby se zapojili do oprav překladu. Pokud byste rádi pomohli, zamiřte na stránky http://trac.bio-world.cz, kde se pomocníci sdružují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama