prvni-konkretni-informace-o-nhl-12
Novinka První konkrétní informace o NHL 12

První konkrétní informace o NHL 12

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

24. 5. 2011 17:11 2
Reklama

Právě nyní, když vrcholí boj o letošní Stanleyův pohár, se společnost Electronic Arts připravuje na vydání svého dalšího titulu oznámením nových prvků a vlastností NHL 12. Hra vyjde v Evropě 9. a v Severní Americe 13. září 2011. Hráči se opět budou moci probít až na vrchol slávy v oblíbeném módu Be A Pro a zažít autentickou akci i náboj skutečných hokejových zápasů díky novince s názvem Full Contact Physics Engine (Plnokontaktní fyzikální engine).

V přepracované verzi módu Be a Pro bude hlavním cílem hráče opět zdolávat velké milníky v kariéře profesionálního hokejisty, drtit historické rekordy a budovat si status legendy NHL. Letošní novinkou je faktor kvality hry – čím lepší výkony hráč předvede, tím více času na ledě dostane a v průběhu odpočinku na střídačce může simulovat dění na ledě až do svého dalšího střídání. Při snaze o dobytí Stanley Cupu tak nemusí na nic čekat a je stále v akci.

Full Contact Physics Engine v NHL 12 nedá hráčům vydechnout, ať se na hřišti pohnou kamkoli. Vše je totiž součástí hry a plně interaktivní. Intenzitu a agresivní ráz hokeje navodí prvky jako rozbíjení plexiskel podél hrazení, helmy odlétávající hráčům z hlav či přehazování soupeřů přes mantinel na střídačky. Nebudou chybět ani posunutí branky po nárazu do konstrukce ve vysoké rychlosti či divoké kolize s brankáři. Zesílen bude význam tělesných proporcí hokejistů, takže větší a silnější hráči se budou moci více uplatnit v osobních soubojích nebo clonění před brankou.

Letos poprvé se ve hře objeví také tzv. dynamičtí brankáři. Kromě již zmíněné možnosti posunout branku lze brankáře při nárazu srazit nebo odchýlit z ideální pozice. Brankáři se také musejí vypořádat s clonícími protihráči a předvádějí úchvatné zákroky. Engine bitek, který měl premiéru v NHL 10, se letos dočká doplnění o bitky brankářů. Když atmosféra na ledě pořádně zhoustne, stačí dát signál k opuštění branky, shodit rukavice a rozdat si to s brankářem na opačné straně hřiště. Zcela nová prezentace průběhu zápasu pomáhá navodit silný pocit autenticity. Grafické zpracování NHL 12 ještě věrněji napodobuje živé přenosy skutečných hokejových zápasů.

Vůbec poprvé budou moci hráči nastoupit k populárním zápasům NHL pod otevřeným nebem, které představují jedny z vrcholů základní sezóny celé soutěže. V letošní edici hry se objeví replika zápasu NHL Winter Classic 2011 na stadionu Heinz Field v Pittsburghu. Další novinkou je EA SPORTS Action Tracker, inspirovaný skutečným statistickým nástrojem NHL GameCenter Ice Tracker, který bude hráče zásobovat podrobnými údaji o každém střídání a všech klíčových momentech. Toto je však pouze malá ochutnávka ze všeho, co fanoušky hokeje NHL 12 čeká. Další podrobnosti na nás v EA Sports chystají v průběhu dalších měsíců.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama