hideo-kojima-predstavil-novy-engine
Novinka Hideo Kojima představil nový engine

Hideo Kojima představil nový engine

Marek Švrkala

Marek Švrkala

3. 6. 2011 10:48
Reklama

Hideo Kojima, duchovní otec série Metal Gear Solid, během konference Konami, o níž jsme již částečně referovali, představil nový engine, který požene další jeho díla. Fox engine je ve vývoji od dokončení Metal Gear Solid 4. Tvůrci si dali za cíl vytvořit "nejlepší engine na světě", je tak pochopitelné, že si od něj Kojima hodně slibuje.

Nová technologie vývojářům umožní "zkrátit dobu vývoje multiplatformních titulů". "Dosud jsme hry vyvíjeli exkluzivně pro konkrétní platformy, v budoucnosti ale chceme být více globální. Dláždíme si cestu, aby naše další tituly byly multiplatformní,“ řekl na konferenci Konami před E3 Hideo Kojima.

Slavný vývojář také oznámil, že už pro engine připravuje první hru, zatím o ní ale konkrétně nemluvil. Namísto jejího představení na konferenci pouze ukázal krátké technologické demo (s chystanou hrou prý nesouvisí), jímž naznačil možnosti Fox Enginu. Přítomní novináři viděli chlapce, jak se prochází divokou džunglí. Oproti dřívějším titulům Konami byl technologický skok jasně zřetelný, takže se máme na co těšit. Sám Kojima ale na E3 nebude, není tak jasné, kdy se o jeho projektu dozvíme další informace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama