fantasy-adventura-papo-yo-odhalena
Novinka Fantasy adventura Papo & Yo odhalena

Fantasy adventura Papo & Yo odhalena

Maggot

Maggot

5. 6. 2011 06:13 1
Reklama

Jen zřídka kdy se k nám dostane, v podobě videohry, příběh chlapce, žijícího ve slumech Jižní Ameriky, prožívajícího šeď běžného dne. Čerstvě ohlášená fantasy adventura jménem Papo & Yo vypráví příběh chlapce Quica, kterého chrání jeho růžová příšerka jménem Monster. Monster je mírumilovnéstvoření, dokud má při sobě svou drogu, žáby. Kde je Frogger teď, hm? Jakmile ovšem nedostane svou denní dávku žabích stehýnek, mění s v opravdovou příšeru, která ničí, trhá, párá a kouše všechno okolo. Quico se tak musí starat nejenom sám o sebe, ale také o pravidelný přísun žab pro svého přítele.

Když se mrknete na vizuální styl hry, ani ve snu by vás nenapadlo, že se jedná o drsnou alegorii na život samotného tvůrce hry, Vandera Caballera. "Příběh vyprávěný v Papo & Yo je o mně a mám otci, dobrém, ale také zlém člověku zároveň. Jako mnoho jiných lidí, i on používal alkohol a drogy jako lék na překážky všedního života a já stál uprostřed toho všeho. Emocionální jádro hry je ve výsledku bajkou o vztahu mezi mnou a mým otcem," řekl Vander pro PlayStation Blog.

On sám byl totiž v dětství ovlivněn hrami, zejména Mariem, který je pro něj, stejně jako Shigeru Miyamoto, velice speciální. Papo & Yo je částečně i poctou směrovanou na samotného Miyamota. Jak potvrdila sama Sony, hra se objeví na PlayStation Network během příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama