duke-nukem-forever-bude-ziskovy
Novinka Duke Nukem Forever bude ziskový

Duke Nukem Forever bude ziskový

Marek Švrkala

Marek Švrkala

9. 8. 2011 10:47 3
Reklama

Přestože dlouho očekávaná střílečka Duke Nukem Forever u kritiků příliš nezabodovala, nakonec bude pro vydavatelství 2K Games a jeho mateřskou společnost Take-Two zisková. „Jsme rádi, že i na trhu, který ovlivnily negativní reakce kritiků, stále můžeme vydělat peníze,“ uvedl šéf Take-Two Strauss Zelnick během diskuze s investory. Bohužel společnost neodhalila, kolik kopií hry se nakonec prodalo.

Vydavatelství se ale pochlubilo s čísly u jiných titulů. Největším tahákem posledního fiskálního roku byly westernovka Red Dead Redemption (11 milionů vyexpedovaných kopií) a simulace basketbalu NBA 2K11 (5,5 milionů). Vysoce hodnocená detektivka L.A. Noire z letošního května zatím zaznamenala 4 miliony kopií, číslo ale ještě vzroste s plánovaným portem pro PC.

Přestože společnost Take-Two chystá několik pokračování zavedených značek (např. BioShock Infinite, Borderlands 2 a dosud nepotvrzené GTA), chce pokračovat v rozšiřování své produkce, aby nebyla závislá jen na několika sériích „Zaměřujeme se na vývoj nových značek, diverzifikujeme své portfolio. Podívejte se, jak se nám v loňském fiskálním roce vyplatil Red Dead Redemption,“ poznamenal Zelnick, který nezapomněl ani zmínit, že se jeho firma díky projektům CivWorld a Sid Meier's Pirates snaží prosadit i na trhu casual her a v mobilních zařízeních.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama