sledujte-vyvojarsky-denicek-z-xcomu
Novinka Sledujte vývojářský deníček z XCOMu

Sledujte vývojářský deníček z XCOMu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

23. 9. 2011 15:55
Reklama

Série XCOM si během let získala množství fanoušků. Mezi ně se řadí i někteří vývojáři společnosti 2K Games, která značku v roce 2007 přebrala a v pobočce 2K Marin vyvíjí její reboot. Další pokračování sérii nasměruje trochu jiným směrem. „Ve hře pochopíte původ celé organizace z bližší perspektivy. Opravdu chceme, abyste se cítili jako jeden ze členů mužstva z původní hry, a ne jako vševědoucí velitel, který hru sleduje z top-down pohledu,“ řekl Jonathan Pelling, šéf projektu.

Tvůrci v sedmiminutovém vývojářském deníčku rozebrali i další detaily svého projektu. Velmi nadějný je pohled na samotné mimozemšťany, designéři připravili mnoho modelů mimozemšťanů. Někteří z emzáků vypadají hnusně, jiní překypují technologickými schopnostmi. Právě ty budou klíčem i k vašemu úspěchu, zajaté mimozemšťany totiž můžete ve speciálních laboratořích zkoumat a pak v boji použít jejich specifické vlastnosti.

Mimo výzkumné stanice bude další důležitým místem základna, kde se setkáte se spolubojovníky, pokecáte o tom, co si myslí a připravíte se na nové mise (povšimněte si mapy). Vývojáři si hodně slibují také od RPG prvků, které využijete při nabírání kolegů do svého týmu. Zdá se tak, že XCOM bude propracovanou FPS, o níž mnozí hráči sní. Hra vyjde 9. března příštího roku pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3. Komentované video sledujte přímo na Hrej TV.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama