metro-last-light-bude-otevrenejsi
Novinka Metro: Last Light bude otevřenější

Metro: Last Light bude otevřenější

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

3. 10. 2011 08:23 1
Reklama

Možná jste si všimli, že i v českých knihkupectvích už najdete knihu Dmitrije Glukhovského Metro 2034. Původní Metro 2033 se dočkalo také výborné videohry - a i ona bude mít své pokračování. To ale nenese název Metro 2034, jak by se dalo čekat, nýbrž Metro: Last Light. Proč? I to byla jedna z otázek, na něž v rozhovoru pro španělskou stránku 3D Juegos odpovídal Huw Benyon z vývojářského týmu 4A Games. "Metro 2034 je napsané hodně odlišným stylem, který se přiliš nehodí pro videoherní adaptaci," vysvětlil a dodal, že Last Light bude vyprávět vlastní, nový příběh z téhož světa. O zápletce ale autoři stále nechtějí nic prozradit - víme pouze, že hlavním hrdinou bude Arťom, o něco starší a moudřejší hrdina Metra 2033. Dočkáme se občanské války o stanice moskevského metra mezi jednotlivými frakcemi a podíváme se opět i na zničený zemský povrch.

Metro 2033 Benyon označil za "survival horor" - trochu nadsazené, ale děsuplné procházení tunelů a boje s minimální zásobou munice by měly zůstat jádrem hry i tentokrát. Hlavní zlepšení se budou týkat umělé inteligence, stealth prvků a střelby. Oproti výrazně tunelovitému prvnímu dílu by pak Last Light mělo být nelineárnější: hráči budou moci volit z více cest, dočkáme se rozlehlejších, otevřenějších levelů, které umožní různé bojové strategie. Právě plížení by nyní mělo fungovat mnohem lépe, hráč by měl dostávat zpětnou vazbu, když ho nepřátelé zaznamenají, a stealth boj tak již nebude záležitostí náhody.

K budování pohlcující atmosféry poslouží tvůrcům také skriptované sekvence - těch by ale mělo být podstatně méně než v E3 demu. Pravdou je, že hra je teprve v pre-alfa fázi a prezentované demo nebylo ukázkou skutečného gameplaye některé z úrovní. Autoři se chystají zahrnout režim, v němž nebude hráče "rušit" žádný HUD, a tak si budou moci plně užít fascinující svět postapokalyptické Moskvy.

Benyonovy informace přece jen trochu mírní naše rozčarování z prezentace na letošní E3 (čtěte dojmy Jardy Möwalda). Call of Duty šablona by jistě téhle východní střílečce příliš nesvědčila - ačkoliv se Huw Benyon nevyvaroval v rozhovoru řady obecností a prázdných klišé, můžeme z něj čerpat naději, že se Metro: Last Light přidrží toho, co bylo na Metru 2033 nejlepší, a odstraní některé zásadní chyby.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama