stalker-by-mohl-chtit-nonstop-internet
Novinka Stalker by mohl chtít nonstop internet

Stalker by mohl chtít nonstop internet

Ondřej Švára

Ondřej Švára

10. 10. 2011 10:32 8
Reklama

Příběhové texty, úkoly a část kódu by neměl budoucí S.T.A.L.K.E.R 2 obsahovat přímo na fyzickém nosiči, ale stahoval by si je průběžně se serverů v průběhu hraní, a vyžadoval by tak neustálé připojení k internetu. Právě takhle by mohla teoreticky vypadat budoucí protipirátská ochrana očekávané akce z Ukrajiny, o které se od víkendu spekuluje na základě neoficiálního vyjádření Segreje Grigoroviče z autorského GSC Game World.

To bylo včera oficiálně "usměrněno" oficiální nótou, ve které GSC tvrdí, že vlastně ještě není rozhodnuto, zda se DRM pro druhého Stalkera použije a pokud ano, tak v jaké podobě. "To co jste si přečetli je pouze jedna z možností. Chceme všechny fanoušky ujistit, že jsme si vědomi, jak nepříjemné DRM pro hráče je a chceme hledat co nejvíce akceptovatelné řešení pro všechny," zní prohlášení GSC s tím, že o finální podobě eventuálního DRM se bude rozhodovat až v pozdějším období před vydáním hry.

Stalker by mohl chtít nonstop internet
i Zdroj: Hrej.cz

Zůstává však faktem, že GSC Game World při vývoji pokračování úspěšného triptychu z černobylské zóny spoléhá na PC jako svou primární platformou a to je ve východní Evropě problém. Nějaký účinnější systém ochrany proti kopírování zřejmě tvůrci nakonec asi vymyslí, aby mohli ze Stalkera vůbec vyžít. "Žijeme v části bývalého Sovětského svazu a pirátství je tady obrovský problém," říká Sergej Grigorovič.Ti Ukrajinci mají ale smůlu...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama