vyvojari-gsc-o-zavreni-studia
Novinka Vývojáři GSC o zavření studia

Vývojáři GSC o zavření studia

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

13. 12. 2011 13:58 8
Reklama

Minulý pátek jsme vás informovali o nečekaném uzavření studia GSC Game World a ukončení prací na druhém Stalkerovi. Že to nebyla zrovna veselá zpráva, dávají hráči na vědomí v nejrůznějších diskuzích, sami vývojáři na tom pak zcela pochopitelně nejsou jinak.

Snahy o vyvrácení skutečnosti, že bylo GSC uzavřeno, vzaly za své téměř okamžitě – hned poté, co se začali svěřovat jednotliví zaměstnanci na Twitteru. Potvrzení proto muselo vzejít i z oficiálních míst, nicméně trocha naděje pořád žije. Těžko soudit, nakolik je to v danou chvíli pouze formalitou, ale vedení GSC se bude ze všech sil snažit, aby bylo možné v práci pokračovat. Co si pod tím představit, je dosud vcelku nejisté, možné ale je, že se Stalkera chytne některý z vydavatelských domů a pomůže hře na svět.

Než se tak stane, a pokud vůbec, platí následující – diskusní fórum společně s technickou podporou zůstane v činnosti, stejně tak i obchod na oficiálních stránkách. Alespoň tedy do té doby, než budou vyprodány všechny zásoby, pak i obchod vstoupí do likvidace.

Pokud pátráte po důvodech, radikálně se od minulého pátku nezměnily. Stále jde o nespokojenost šéfa firmy, Sregeje Grigoroviče, kterému se nelíbilo, jakým směrem se vývoj Stalkera 2 stáčí. Fakt, že zájem o vydání konzolových verzí neprojevil nikdo žádný velký zájem, už celou situaci pouze zhoršuje, nastalá situace je proto nejlogičtějším vyústěním. Amen.

(Obrázky pochází ze hry S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama