sorcery-zmenilo-herni-svet-a-hrdinu
Novinka Sorcery změnilo herní svět a hrdinu

Sorcery změnilo herní svět a hrdinu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

16. 12. 2011 09:31
Reklama

Jedním z nejnadějnějších projektů, které společnost Sony oznámila na loňské E3 při představení pohybového ovladače PlayStation Move, byla kouzelnická akce Sorcery. Ta se ale motorem, který by nakopl prodeje ovládání, dosud nestala. Vývoj titulu se totiž zdržel, neboť autoři nebyli se svým dílem spokojeni a rozhodli se jej předělat. Sorcery tak vyjde až na jaře příštího roku.

„S některými částmi Sorcery jsme nebyli úplně spokojeni. Zejména jde o grafiku a herní svět. Hratelnost sice byla podle našich představ, ale celkově hra zkrátka nebyla připravena pro veřejnost,“ vysvětlil Brian Upton, jeden z hlavních vývojářů Sorcery, na oficiálním blogu konzole PlayStation. Rozhovor doplnilo také video s ukázkami, z nichž je evidentní, že kouzelnická akce nyní působí výrazně dospěleji, a může tak cílit i na publikum, jemuž Harry Potter nesedí.

„Původně byla hra založená na procházení dungeonů, uvědomili jsme si ale, že to není vhodné. Nechceme řadu tunelů, ale plnohodnotný fantasy svět. Změnili jsme také hlavního hrdinu a nepřátele. Vizuální stránka je nyní v souladu s hratelností,“ řekl Upton. Hlavním hrdinou Sorcery je nově Finn – kouzelnický učeň, jenž je trochu zbrklý a vždy se snaží naučit kouzla, na něž ještě není připraven. Jednou ho mluvící kočka jeho mistra vyzve, aby se podíval do říše mrtvých. Finn se dlouho nerozmýšlí a vydá se na dobrodružnou pouť. Záhy ale zjistí, že svým počínáním uvolnil zlo. Následky jsou pro svět hrozivé, a tak se hrdina pokusí vše zachránit.

Hratelnost nebude spočívat jen v boji a kouzlení – tvůrci připravují také různé puzzle, které hru oživí. „Nechceme, abyste neustále bojovali. Ovládání Sorcery je založené na pohybu, a tak byste se unavili. Pokusili jsme se spojit intenzivní souboje s řešením drobných puzzlů, kdy si oddechnete,“ doplnil vývojář ze Sony. Přikládáme čerstvé video, v němž se můžete na uvedené změny podívat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama