thq-odmita-spekulace-o-ruseni-her
Novinka THQ odmítá spekulace o rušení her

THQ odmítá spekulace o rušení her

Marek Švrkala

Marek Švrkala

16. 1. 2012 14:23
Reklama

Přes víkend se na internetu začaly rojit spekulace o problémech společnosti THQ, která měla rozprodávat některé licence, zmrazit svůj vydavatelský plán na rok 2014, úplně zrušit připravované MMO Warhammer 40k: Dark Millennium Online a navíc hledat investora na asijském trhu. Vše působilo reálně, s tvrzením totiž na svém Twitteru přišel Kevin Dent, šéf speciální mobilní divize Mezinárodní asociace herních vývojářů. THQ se navíc loni v jistých ohledech nedařilo, o čemž svědčí uzavření pěti studií a propouštění v dalších vývojářských týmech.

Pak ale z THQ přišlo oficiální vyjádření, které Dentovy informace popřelo. „Společnost THQ nezrušila line-up na rok 2014, ani neudělala žádné rozhodnutí o plánovaném MMO. V rámci průběžného zhodnocování našeho byznysu jsme se rozhodli ujistit, že strategicky cílíme na nejatraktivnější trhy. Zredukovali jsme naše aktivity u dětských krabicových her. Naším plánem pro kalendářní rok 2012 a dál je zaměřen na vysoce kvalitní tituly pro náročnější hráče a na posílení našich digitálních aktivit. Jsme nadšeni, že náš vydavatelský plán obsahuje tolik kvalitního obsahu a že spolupracujeme s některými z největších talentů herního průmyslu,“ uvedl australský tiskový mluvčí THQ.

Ten poté vyzdvihl loňské úspěchy společnosti: „Dále nás potěšily skvělé prodeje Saints Row: The Third, které v Severní Americe za stejné období třikrát překročily druhý díl. O 40 % lépe se celosvětově prodává WWE ’12’, a to na menším množství platforem. Podle statistik NPD jsme za prosinec a za celý rok 2011 pátým největším distributorem. Pro první polovinu roku navíc máme připraveny skvělé tituly, jako je UFC Undisputed 3 a Darksiders 2.“

Přes výčet úspěchů THQ zůstaňme raději opatrní. Příští měsíc by vydavatelství mělo zveřejnit výsledky třetího čtvrtletí fiskálního roku 2012, které nám o skutečném stavu společnosti vlastnící značky jako Homefront, Red Faction nebo iNSANE podají lepší zprávu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama