kouzelnicka-akce-sorcery-vyjde-v-kvetnu
Novinka Kouzelnická akce Sorcery vyjde v květnu

Kouzelnická akce Sorcery vyjde v květnu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

9. 3. 2012 10:09
Reklama

Fantasy akce Sorcery byla na E3 v roce 2010 jedním z titulů, na nichž lidé ze Sony poprvé demonstrovali možnosti ovladače PlayStation Move. Použití pohybové technologie dávalo smysl – máchání s ovladačem totiž kopírovalo pohyby kouzelné hůlky ve hře. Nadějný kousek bohužel nabral velké zpoždění, a tak se dosud na trhu neobjevil. Čekání se ale už chýlí ke konci, Sorcery konečně vyjde 22. května. Datum bylo na oficiálním blogu konzole PlayStation potvrzeno pro americký trh, podle tradičních zvyklostí očekáváme, že evropský start bude následovat krátce poté.

Third-person akce by měla oslovit i starší hráče. Původní koncept hry totiž byl předělán, a tak Sorcery působí výrazně dospěleji než v původní verzi. „Původně byla hra založená na procházení dungeonů, uvědomili jsme si ale, že to není vhodné. Nechceme řadu tunelů, ale plnohodnotný fantasy svět. Změnili jsme také hlavního hrdinu a nepřátele. Vizuální stránka je nyní v souladu s hratelností,“ uvedl v prosinci Brian Upton, jeden z vývojářů.

Hlavním hrdinou je kouzelnický učeň Finn, který se dostane do vážných problémů. Jednoho dne nedopatřením uvolní zlo, s nímž se bude muset vypořádat. Pokud to nedokáže, strašidelná Nightmare Queen se svými nohsledy zničí lidský svět...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama