next-gen-me-nezajima-rika-vyvojar
Novinka Next-gen mě nezajímá, říká vývojář

Next-gen mě nezajímá, říká vývojář

Ondřej Švára

Ondřej Švára

13. 3. 2012 16:10 5
Reklama

Autor akční série God of War David Jaffe kašle na next-gen. Když se ho kolegové z magazínu Edge zeptali na názor ohledně budoucí generace konzolí, řekl jim, že ho nový hardware vůbec nevzrušuje.

Jaffe se na novou generaci hardwaru netěší ze dvou důvodů. Jednak takovou věc zažil už tolikrát - dělal na hrách pro SNES, Genesis PS1, PS2 a PS3 - a druhak se mu protáčejí panenky z budoucích rozpočtů velkých herních projektů. Očekává, že ty by s novými nároky na audiovizualitu měly opět stoupnout.

Jaffe proto obrací tvář k menším platformám. "Všechno, co chci, vlastně najdu v Nintendu 3DS nebo PSP. Když už nechci hrát, uspím je a když chci zase začít, rychle naskočí. Žádné s*raní s bootováním," říká Jaffe typicky bez servítek.

Next-gen mě nezajímá, říká vývojář
i Zdroj: Hrej.cz

Znamená to, že se autor Twisted Metalu, "po němž vám ho holka v*kouří" (Twisted Metal vyšel v USA  na Valentýna), začne věnovat malým hrám? Ne tak docela. Jaffe totiž z autorského týmu Twisted Metalu odchází, neboť nesdílí nadšení spolumajitele studia pro vývoj casual her. "Mám nulový zájem vyrábět hry jako Angry Birds," ujasňuje Jaffe. Jaké hry tedy bude muž s cejchem mediálního průšviháře vyrábět?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama