noviny-pouzily-k-tragedii-obrazek-z-cod
Novinka Noviny použily k tragedii obrázek z COD

Noviny použily k tragedii obrázek z COD

Ondřej Švára

Ondřej Švára

13. 3. 2012 08:39 2
Reklama

Nedělní britský plátek The Sunday Times sklidil kritiku za nevhodné spojení tragedie v Nigérii s akční hrou Call of Duty. V reportáži k neúspěšnému pokusu o záchranu dvou rukojmích otiskl obrázek vojáka Johna 'Soap' MacTavishe, známé hlavní postavy ze série Modern Warfare.

Kuriózní je, že MacTavishovu identitu list skryl za typický černý proužek přes oči, jako by snad byl skutečným členem záchranného týmu. Není proto úplně jasné, zda editor použil fotografii jako záměrnou recesi, anebo si ji spletl se snímkem skutečného vojáka.

Noviny použily k tragedii obrázek z COD
i Zdroj: Hrej.cz

Server The Media Blog, který na koláž upozornil, každopádně podotýká, že je poněkud drzé podkreslovat závažnou zprávu obrázkem z akční počítačové hry. Naposledy se takto neherní média "spletla" loni v září, když použila video ze hry Arma 2 k dokumentu o teroristickém útoku na britský vrtulník.

Aktuální reportáž z Nigérie se věnovala smrti italského a britského inženýra, které loni v květnu unesla tamní islamistická sekta Boko Haram. Minulý týden se je speciální jednotky pokusily zachránit, nicméně oba rukojmí, kteří dříve pracovali na stavbě budovy státní banky, byli po vpádu jednotek do úkrytu již mrtví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama