s-assassin-s-creed-pomaha-indian
Novinka S Assassin´s Creed pomáhá indián

S Assassin´s Creed pomáhá indián

Ondřej Švára

Ondřej Švára

2. 4. 2012 10:57 1
Reklama

Montrealská pobočka Ubisoftu je při své tvorbě série Assassin´s Creed známá svým zodpovědným přístupem k předkládání dějepisné látky mainstreamovému publiku. To si mimo jiné žádá konzultace s historiky a pokud je to možné, tak i s lidmi žijícími v daném prostředí. Oním "odborníkem z lidu" se u přípravy regulérního třetího dílu na téma americké války za nezávislost stal příslušník původního obyvatelstva.

Šéf kreativního týmu Alex Hutchinson vysvětluje, že ho k angažování indiána vedly zcela pragmatické pohnutky. "Líbila se nám představa, že v hlavní roli bude představitel menšiny, čili nikdo z patriotů nebo rudokabátníků, ale zároveň jsme chtěli, aby nevypadal jako indidán klasického hollywoodského střihu. Docela jsme tím riskovali, takže nám konzultace přijdou vhod," konstatoval vývojář.

Hlavní postava ve hře, asasín Connor z vesnice Mohawk, je po otci Brit a po matce indián. Jak původní obyvatelé žili a jaké zásadní životní otázky a problémy v období konce osmdnáctého století řešili, má pomoci osvětlit právě konzultant. Zároveň se tvůrci samozřejmě zajímají o to, jakou roli válka o nezávislost indiánům přiřkla a jak tito lidé žijí dnes, více než dvě stě let po americkém osamostatnění.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama