robert-bowling-otevira-vlastni-studio
Novinka Robert Bowling otevírá vlastní studio

Robert Bowling otevírá vlastní studio

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

24. 4. 2012 00:48
Reklama

Z týmu Infinity Ward (tvůrci značky Call of Duty, pokud byste to náhodou nevěděli) už před časem odešla jeho další významná osobnost. Po Jasonu Westovi, Vince Zampellovi a dalších tvůrcích se ze své pozice poroučel i Robert Bowling, člověk zodpovědný za styk s odbornou i veřejnou komunitou. Zasloužený odpočinek však netrval dlouho.

Před několika desítkami minut se totiž pochlubil se svou nejnovější aktivitou serveru Game Informer a rozjel Twitter účet svého studia Robotoki. Má se jednat o plně samostatný vývojářský tým (Bowling investoval do jeho rozjezdu peníze výhradně ze svých vlastních zdrojů), do jehož aktivit sice bude spadat vývoj her, ale kromě toho se chce pokusit proniknout i mezi ostřílené bardy filmového a hudebního průmyslu.

Bowling podotýká, že díky své práci v Infinity Ward se naučil spoustu věcí, ať už co se týče komunikace s týmem, výběru osob do jednotlivých pozic, či jednání s publisherem. Veškeré tyto zkušenosti se bude snažit promítat i do práce svého studia.

Ať už bude budoucnost Robotoki jakákoliv, ta nejbližší je pevně svázána s hrami. První projekt, jehož oznámení bychom se měli dočkat už tento rok, vyjde jak na konzole nové generace, tak na PC a rovněž mobilní platformy (iOS, Android). Pro úplnost dodáváme, že pánové West a Zampella už nějakou dobu pracují rovněž na svém písečku, konkrétně ve studiu Respawn, v němž ve spolupráci s Electronic Arts chystají zatím blíže nespecifikovanou střílečku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama