bungie-chysta-na-rok-2013-novou-hru
Novinka Bungie chystá na rok 2013 novou hru

Bungie chystá na rok 2013 novou hru

Ondřej Švára

Ondřej Švára

22. 5. 2012 04:48
Reklama

Aktualizace: Studio Bungie oficiálně potvrdilo vydání nové akční hry na rok 2013 a založení nového herního univerza.

Autorské studio slavné xboxové série Halo chystá na závěr příštího roku novou akční sci-fi střílečku s důrazem na masivní multiplayer. Vyplývá to z odtajněných materiálů, které získal deník L.A Times u příležitosti soudní pře vydavatelství Activision s bývalými zaměstnanci Infinity Ward. K soudnímu líčení bylo nutno předložit co nejvíce firemních dokumentů a jedním z nich je právě smlouva Activisionu s Bungie.

Activision před dvěma roky uzavřel s Bungie spolupráci na dalších deset let, čímž Microsoftu přebral jedno z nejvýdělečnějších interních studií. To byla věc veřejná. Nikdo se však neměl dozvědět, co je obsahem kontraktu a na čem již dva roky Bungie pracuje.

Bungie má podle desetiletého kontraktu vyrobit hned čtyři multiplayerové akce. Jakmile na konci roku 2013 dokončí pilotní díl s pracovním názvem Destiny, každý druhý rok přidá ke značce i další s krycími názvy "Comet". Krom toho má Bungie nasmlouvánu i výrobu zatím nespecifikovaného množství DLC.

Bungie chystá na rok 2013 novou hru
i Zdroj: Hrej.cz

Destiny má být vyrobeno nejprve exkluzivně pro Xbox 360, nebo už pro jeho nástupce. Následující trilogie se pak objeví na next-gen systémech a bude také multiplatformní. Rozšíří se na PS3 a PC a na nich se samozřejmě zpětně objeví i faceliftované Destiny.

Odtajněná smlouva dává mimo jiné nahlédnout do finančních detailů kontraktu. Pokud bude vývoj hry dodržovat milestony a nepřesáhne rozpočet, získá Bungie od Activisionu například každý rok 2,5 milionu dolarů jako bonus. Dalšího dva a půl milionu pak obdrží, když si Destiny vyslouží na Gamerankings známku 90 nebo vyšší. Samotný rozpočet prvního dílu hry ale neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama