zamestnanci-38-studios-byli-propusteni
Novinka Zaměstnanci 38 Studios byli propuštěni

Zaměstnanci 38 Studios byli propuštěni

Marek Švrkala

Marek Švrkala

25. 5. 2012 10:45
Reklama

Finanční problémy ambiciózního týmu 38 Studios vrcholí. Zatímco včera jsme vás v našem novinkovém servisu informovali o tom, že někteří přední vývojáři tento tým sami opustili, dnes přišla zpráva o ukončení všech pracovních poměrů přímo od vedení. Spolehlivý zdroj serveru Gamasutra potvrdil, že všichni zaměstnanci 38 Studios a dceřiné společnosti Big Huge Games dostali výpověď.

„Společnost prožívá ekonomický pokles. Abychom zabránili dalším ztrátám, rozhodli jsme se, že je nezbytně nutné propouštět napříč celou společností,“ napsalo vedení týmu 38 Studios svým zaměstnancům. Studio k 15. březnu zaměstnávalo 379 lidí, přičemž 288 z nich pracovalo přímo ve státě Rhode Island, jehož státní bance vývojáři dluží miliony amerických dolarů.

Jako příčinu problémů označil guvernér Rhode Islandu finanční neúspěch RPG Kingdoms of Amalur: Reckoning. „Ta hra selhala,“ potvrdil na tiskové konferenci Lincoln Chafee a doplnil, že tvůrci potřebovali prodat alespoň 3 miliony kopií, aby se nákladný vývoj multiplatformního projektu zaplatil. K hranici, která je pro uvedení nové značky na trh považována za astronomickou, se jinak povedené RPG přes velmi dobrý start nepřiblížilo. Prodeje po třech měsících přesáhly 1,2 milionů kusů, i to ale šéf společnosti nedávno považoval za slušné číslo. Trochu paradoxní tvrzení, ne?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama