jste-li-dobri-dostanete-pul-miliardy
Novinka Jste-li dobří, dostanete půl miliardy

Jste-li dobří, dostanete půl miliardy

Ondřej Švára

Ondřej Švára

30. 5. 2012 03:32 1
Reklama

Celkem 493 milionů dolarů bylo vyplaceno zaměstnancům Infinity Ward na bonusech za práci na akční sérii Call of Duty od jejích prvopočátku v roce 2003. Cifru zveřejnili právníci Activisionu, kteří stojí v právním sporu společnosti proti dvojici jejích bývalých designérů Jasona Cesta a Vince Zampelly.

Tito dva byli z Activisionu v březnu 2010 vyhozeni a obviněni ze průmyslové špionáže, když měli údajně v tajnosti spolupracovat s Electronic Arts. Oba muži vzápětí podali na Activision žalobu, v níž se rozhodli poprat jednak o značku Call of Duty a jednak o údajně nevyplácené prémie za úspěšné prodeje hry, o kterých je nyní řeč. Podle dvojice měl Activision ošidit zaměstnance v řádech několika desítek milionů dolarů.

Jste-li dobří, dostanete půl miliardy
i Zdroj: Hrej.cz

Že právníci Activisionu nyní u soudního slyšení v Los Angeles doložili, že společnost svým lidem na bonusech vyplatila skoro půl miliardy, to v podstatě nic neznamená. Strana Westa a Zampelly totiž o těchto penězích s největší pravděpodobností ví a jde jí spíše o nějaké další částky, které by se v ideálním případě měly k uvedené sumě ještě přičíst.

Aktuální prohlášení tak slouží spíš jen jako zajímavá informace o tom, na kolik si uvnitř úspěšného vývojářského studia můžete přijít mimo rámec standardního platu. Zpráva právníků hovoří o tom, že zatímco za první díl Infinity Ward obdrželo 3,8 milionu dolarů, za COD 4: Modern Warfare už to bylo 74 milionů a za Modern Warfare 2 inkasovalo rekordních  147 milionů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama