littlebigplanet-vita-vyjde-v-polovine-zari
Novinka LittleBigPlanet Vita vyjde v polovině září

LittleBigPlanet Vita vyjde v polovině září

Marek Švrkala

Marek Švrkala

3. 8. 2012 09:41
Reklama

Fanoušci plyšového Sackboye, kteří vlastní handheld PS Vita, se na podzim mohou těšit hned na dva nové tituly. Vedle závodů LittleBigPlanet Karting totiž vyjde také tradiční pokračování známé série v podobě LittleBigPlanet Vita. Vývojáři ze studia Double Eleven společně s parťáky z Tarsier Studios hru aktuálně dokončují, a tak již mohli oznámit datum vydání – v Evropě se dočkáme 19. září.

„Tvůrci dali hře vlastní tvář. Vše vám bude známé, ovšem ucítíte svěží dech, který ji odlišuje od předchozích titulů série,“ říká vývojářském deníčku jeden z autorů. Tradiční hratelnost byla oživena zejména o různé dotykové minihry, což se podle dojmů z betaverze celkem podařilo. Nechybí ani využití pohybových senzorů a tvorba vlastního obsahu v populárním editoru.

Sackboye pro jeho dobrodružství čeká temnější prostředí, jímž je planeta Carnivalia, kde vládne záhadná postava – Puppeteer. Ten má spoustu pomocníků, kteří využívají bohatý herní svět. LittleBigPlanet Vita tak rozhodně není ošizenou kapesní verzí, jak by se někteří škodolibí fanoušci mohli domnívat. „Je to hra určená pro handheldy, jenže to neznamená, že jsme nějak museli upravovat naše ambice. Tohle je hra, kterou jsme chtěli udělat,“ potvrzuje jeden z vývojářů. Ve video deníčku najdete nejen jeho vyjádření, ale i spoustu záběrů přímo ze hry, takže se určitě podívejte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama