puvodni-akce-xcom-asi-lehce-zmeni-zanr
Novinka Původní akce XCOM asi lehce změní žánr

Původní akce XCOM asi lehce změní žánr

Ondřej Švára

Ondřej Švára

2. 10. 2012 08:18 1
Reklama

Ne, nebojte se, tahle novinka není o hotovém remaku XCOM: Enemy Unknown od Firaxis. Je o hře, která ze série Ufo sice také vychází, ale studio 2K Marin (Bioshock) ji plánuje jakou čistou first person akci. Tedy... plánovala. Nové zprávy hovoří jinak

Server Kotaku přinesl sérii screenshotů, které naznačují, že se z klasické FPS stala third person akce s koncentrací na týmovou taktickou hru ne nepodobnou třeba sérii SOCOM. Vydavatel 2K Games ale odmítl zprávu komentovat. Podle něj je to jen nepodložená spekulace. Pokud by se XCOM skutečně změnil, znamenalo by to, že si tvůrci uvědomili, že "samotářská" FPS se do konceptu série opravdu příliš nehodí.

Možné přepracování hry by vysvětlovalo, proč si na akční XCOM počkáme zase o něco déle, než jsme předpokládali. Hra má podle nejnovějších zjištění vyjít až ve fiskálním roce končícím v březnu 2014. Hra přitom měla vyjít už letos na jaře a po první revizi datumu pak v březnu 2013. Jasná zatím není ani forma distribuce. Uvažuje se, že by XCOM mohl vyjít jen jako stahovatelný titul pouze pro konzole za třicet dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama