puppeteer-nebude-jen-pro-deti
Novinka Puppeteer nebude jen pro děti

Puppeteer nebude jen pro děti

Ondřej Švára

Ondřej Švára

30. 10. 2012 13:50
Reklama

Na první pohled to tak nevypadá, ale chystaná puzzle hopsačka pro PS3 Puppeteer není určena pouze pro děti. Zdůraznilo to vývojářské studio Sony Japan.

Je fakt, že Puppeteer dětskou hru připomíná vším. Ať už roztomilou grafikou, pohádkovými herními charaktery nebo puzzlovitými problémy k řešení. Ale takový je i Mário či Little Big Planet a i ty hrají s gustem dospělí.

Co totiž každou hru s dětinským námětem posouvá mezi dospělé je její hratelnost. A té se chce Puppeteer přiblížit. "Ve chvíli, kdy se snažíte designovat hru čistě pro dětské publikum, lehce se vám stane, že ji děti odmítnou," říká za Sony herní produkční Tsubasa Inaba. Snaží se vysvětlit, že děti rozhodně nejsou hloupými hráči a jejich nároky nejsou primitivní. Puppeteer tak rozhodně nebude na úrovni Teletubbies.

Krom toho v něm budou padat i hlavy podobně jako ve staré akci Dynamite Headdy na Segu. Hlavní hrdina Kurato bude také nosit nůžky, se kterými se bude doslova zastřihávat do okolí a bojovat proti nepřátelům. To už na čistě dětskou hratelnost opravdu nevypadá.

Hra má exkluzivně vyjít na PS3 během příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama