do-pobocky-cryteku-miri-lide-z-vigilu
Novinka Do pobočky Cryteku míří lidé z Vigilu

Do pobočky Cryteku míří lidé z Vigilu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

29. 1. 2013 11:59
Reklama

Společnost Crytek využila situace, založila novou pobočku v texaském Austinu a přijala do ní řadu kmenových zaměstnanců studia Vigil Games, které v hlavním městě Texasu rovněž sídlí. Jeho dny jsou ale sečteny, zkrachovalé vydavatelství THQ mu totiž nedokázalo sehnat kupce. „Vždycky jsme měli v plánu založit Crytek U.S. Je to pro nás významné rozšíření a velký krok pro obchod s CryEnginem,“ řekl Cevat Yerli, šéf Cryteku, v rozhovoru serveru Gamasutra.

„Jsem nadšený, že mohu být součástí nejnovějšího studia Cryteku,“ pochlubil se David Adams. Bývalý generální manažer studia Vigil, které stojí za sérií Darksiders, se stal šéfem nové pobočky německé společnosti. Ta tak má první zastoupení ve Spojených státech, a to hned v jednom z nejvýznamnějších středisek herního průmyslu v celé zemi. Celkově jde po Ukrajině, Maďarsku, Bulharsku, Jižní Koreji, Velké Británii, Číně a Turecku o devátou zemi, kde vývojáři této úspěšné německé společnosti působí.

V Austinu by se 35 pracovníků mělo zabývat vytvářením onlinových her a produkci tříáčkových titulů. Mezi ně nebude patřit pokračování série Darksiders, Crytek totiž práva na ní neplánuje zakoupit. Namísto ní si informovali už minulý týden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama