killzone-na-vite-nabidne-kvalitni-kampan
Novinka Killzone na Vitě nabídne kvalitní kampaň

Killzone na Vitě nabídne kvalitní kampaň

Marek Švrkala

Marek Švrkala

5. 2. 2013 10:25
Reklama

First-person střílečka Killzone Mercenary by měla maximálně využít možnosti výkonného handheldu PlayStation Vita, pro nějž na podzim exkluzivně vyjde. Hra se prý technicky blíží třetímu dílu Killzone, který běží na konzoli PlayStation 3.

„V některých ohledech jsme nic nezjednodušovali a pokusili se konzolový Killzone rozeběhnout na PS Vita. Je to mimořádné výkonný systém, takže grafika působí jako Killzone 3 běžící na handheldu,“ uvedl pro EU PlayStation blog Piers Jackson, který má vývoj handheldové odbočky známé akční série na starost ve studiu Guerilla Cambridge.

„Základní systém umělé inteligence je založen na Killzone 3, v mnoha lokacích je ale optimalizován. Dále jsme museli nahradit některé zvukové a renderovací systémy, avšak vše co k nim vede je původní architektura enginu Killzone. Na druhou stranu jsme připravili některé unikátní technické prvky,“ doplnil Jackson a pak přiznal: „Možná, že tu je několik oblastí, kde jsme museli trochu ustoupit, jsme ale přesvědčeni, že přijdeme s něčím, co dosahuje mnoha technických kvalit hlavního enginu Killzone.“

Vedle technické stránky by měla zákazníky přilákat i hratelnost. Tvůrci pro single-player chystají devět misí, které budou časově zařazeny do období druhého dílu. Každá z misí by měla zabrat necelou hodinu, což celkově dává velmi slušnou herní dobu. Studio Guerilla Cambridge navíc hodlá hráče přinutit, aby si single-playerovou kampaň několikrát zopakovali, a tak si zážitek ještě vydatně prodloužili.

„Jakmile kampaň dokončíte, odemknou se vám tři nové challenge módy - Covert, Precision a Demolition. V módu Covert musíte více využívat stealth prvky, v Precision je nutné přesně likvidovat nepřátele a konečně v Demolition módu musíte ničit různá další místa,“ vysvětlil Jackson. Celkově má hratelnost hodně využívat už zmíněných stealth prvků a také nakupování v obchodě, díky němuž se můžete vrhnout do bitvy vybaveni tak, jak chcete.

Příští týden se dozvíme podrobnosti o multiplayeru, který by měl být dalším obrovským lákadlem. Akce Killzone Mercenary na trh dorazí 18. září a před Vánocemi by mohla pořádně nakopnout prodeje handheldu PlayStation Vita, který se dosud potýká se slabší herní nabídkou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama