blizzard-chysta-diablo-pro-ps3-a-ps4
Novinka Blizzard chystá Diablo pro PS3 a PS4

Blizzard chystá Diablo pro PS3 a PS4

Marek Švrkala

Marek Švrkala

21. 2. 2013 19:33
Reklama

Aktualizováno: Blizzard na Battle.Netu ukázal první obrázky z Diabla 3 pro PlayStation 3, takže se určitě podívejte.

Původní zpráva: Když na pódium noční tiskové konference Sony vešel Chris Metzen, viceprezident Blizzardu, a začala hrát klasická hudba z Diabla, bylo každému jasné, jaké oznámení můžeme očekávat. Diablo 3 se po mnoha letech spekulací a zpráv o tom, že vývojáři zkouší různé možnosti, dočká verze pro konzole. Blizzard totiž uzavřel smlouvu se společností Sony a přichystá třetí Diablo pro PlayStation 3 a PlayStation 4. Pravděpodobně nejde o exkluzivní dohodu, takže není vyloučeno, že se oblíbeného akčního RPG dočkáme i na jiných platformách.

„Vývoj pro konzole máme v krvi a jsme pro něj zapáleni. Dlouho jsme přemýšleli, jaká z našich značek by se mohla na konzolích objevit, aby si i zde udržela svou přístupnost. Našli jsme ji,“ uvedl prostřednictvím svého zástupce Blizzard a zdůraznil, že nové PS3/PS4 verze Diabla III budou založeny na jádru oceňované PC verze, a to se všemi updaty.

Ovládání má být velmi pečlivě optimalizováno a hra dokonce umožní kooperaci čtyř hráčů na jedné konzoli. Kooperace přes internet je pak samozřejmostí. „Jedna pohovka může vládnout všem,“ zavtipkoval Metzen na tiskové konferenci a uvedl, že hra už s novým ovládáním, upraveným inventářem a vylepšenou kamerou dobře běží na PlayStationu 3. Dalších informací bychom se měli dočkat na konferenci PAX East, která proběhne v Bostonu 22. až 24. března. Zde si hráči konzolové Diablo už budou moci vyzkoušet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama