j-blow-pro-ps4-pripravuje-logickou-hru
Novinka J. Blow pro PS4 připravuje logickou hru

J. Blow pro PS4 připravuje logickou hru

Marek Švrkala

Marek Švrkala

21. 2. 2013 14:30
Reklama

V herní nabídce PlayStationu 4 nebudou chybět ani nezávislé tituly. Jeden z nich chystá Jonathan Blow, který stojí za skvělou puzzle plošinovkou Braid. Jeho nový projekt The Witness bude hrou z nádherného otevřeného světa, v němž budete moci řešit puzzly tak, jak se vám zachce. Vše se odehraje na ostrově, který sice projdete za 1 a 10 sekund, jenže i tak vyřešení všech puzzlů zabere 25 hodin.

Tvůrci chtějí těžit právě z nelinearity. „Pro puzzle hru je skvělá, protože můžete připravit úkoly, které budou skutečně náročné a překvapí hráče. V lineární hře byste se zasekli do té doby, než přijdete na odpověď. Proto tvůrci se tvůrci podobných titulů moc nedělají puzzle z neobvyklým řešením. V The Witness jsme ale mohli udělat tak obtížné puzzle, jak jsme chtěli. Když někde zakysnete, prostě půjdete jinam,“ vysvětlil Blow, jehož hra na prnví pohled zaujme svěží barevnou škálou.

The Witness bude časově exkluzivní pro PlayStation 4, pak by se hra mohla objevit i na dalších platformách. Projekt je prý ve vývoji už tři a půl roku, takže se snad můžeme těšit na pečlivě promyšlené puzzle, které potrápí naše mozkové závity.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama