garrett-v-thiefovi-oslovi-sirsi-publikum
Novinka Garrett v Thiefovi osloví širší publikum

Garrett v Thiefovi osloví širší publikum

Marek Švrkala

Marek Švrkala

17. 3. 2013 19:54 4
Reklama

Aktualizováno: Nicolas Cantin, šéf vývoje nového Thiefa, se rozhodl uklidnit fanoušky hry a vysvětlil, že Garrett, tedy tradiční hlavní hrdina této zlodějské série, by měl být mainstreamovější oproti původním interním návrhům svého vzezření, a nikoli ve srovnání s předchozími díly, jak mnozí pochopili z předchozího Cantinova vyjádření ve video rozhovoru s magazínem Game Informer.

Když jsem říkal, že jej chceme mít více mainstreamového, myslel jsem, že bychom se měli vrátit k původní podobě Garretta. Nevztahovalo se to k celému směřování hry. Mohu vás ujistit, že jsme velkými fanoušky původních titulů a snažíme se vytvořit hru, která si zachová ducha originálu," ujistil Cantin ve vyjádření na blogu Eidosu Montrel.

Původní zpráva: Když studio Eidos Montreal minulý týden představilo nového Thiefa, neopomnělo ukázat ani hlavního hrdinu Garreta. Pozorní hráči si povšimli, že se hodně změnil, což bylo jasným záměrem tvůrců. „Na začátku jsme měli pouze prázdný papír, ovšem chtěli jsme zachovat Garrettovo DNA. Nebylo třeba toho tolik měnit, protože to fungovalo,“ říká ve video rozhovoru s magazínem Game Informer Nicolas Cantin, který vývoji hry šéfuje.

„Doba se ale změnila, už nejsme v roce 1998 a my Garetta hodláme přiblížit dnešním konzolovým hráčům,“ vysvětluje Steve Gallanger, další vývojář Eidosu Montreal, a pak pokračuje: „„Garrett tak nyní ve hře dělá více akčních pohybů, což by mělo reflektovat jeho oblečení. Původně byl také více gotický. Tyto prvky jsme částečně potlačili – zmínit mohu třeba černé nehty. V tomto by měl být nyní Garrett mainstreamovější. Jasně, je to temná postava, ale nepřejeme si, aby si lidé řekli, že je to nějaký gotík. Přesto je zřejmě, že viktoriánské období je gotickému stylu blízko.“

Zatímco vzhled Garretta se změní, povaha hlavní postavy by měla zůstat velmi podobná. Garrett stále dalším lidem nedůvěřuje, spoléhá se hlavně na sebe a nějakým velkým hrdinou se necítí. Přestože Garrett moc vtipů neříká, občas dokáže pobavit svou samomluvou. Více informací se budeme dozvídat postupně, avšak na hraní čtvrtého Thiefa si ještě počkáme. Square Enix uvedení hry na trh směřuje na příští rok, a to pro PC, PlayStation 4 a rovněž pro novou generaci konzole Xbox.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama