konzolove-diablo-3-nebude-mit-aukce
Novinka Konzolové Diablo 3 nebude mít aukce

Konzolové Diablo 3 nebude mít aukce

Ondřej Švára

Ondřej Švára

25. 3. 2013 12:43
Reklama

Zajímá vás v jaké podobě se objeví Diablo 3 na konzoli Playstation? Inu, co do grafického ztvárnění mnoho rozdílů nenajdete. Odlišný je spíše způsob, jakým autoři k jiné platformě přistupují. Největší rozdíl mezi PC a PS3 bude v internetovém připojení. Playstationová verze zkrátka nebude vyžadovat permanentní připojení k síti, o čemž se dlouho spekulovalo a nyní jde o potvrzený fakt.

Ruku v ruce s tím však konzolisté přijdou o aukční síň, jejíž validitu mělo neustálé internetové připojení kontrolovat. Obchodování za reálné peníze tedy zůstane doménou PCčkářů.

Velmi odlišný je v konzolovém portu také způsob ovládání. Interface musel být přizpůsoben gamepadu, takže levým analogovým kloboučkem s postavičkou chodíte, zatímco pravým se vyhýbáte protiúderům a akčními tlačítky bojujete a komunikujete s okolím. Výhoda je jasná - můžete se pohybovat a zároveň útočit, takže odpadá nutnost dělat všechno najednou klikáním myší.

K zajímavým změnám došlo také v multiplayeru. Například kooperace si vystačí jen s jednou obrazovkou, prostě se počítá s tím, že konzolisté hrají na velkých televizních obrazovkách a tak split-screen ztrácí význam. Zároveň Blizzard vylučuje možnost hrát na internetu napříč oběma platformami. Konzolová verze nebude přístupná na battle.netu, zamkne se na PSN.

Na oznámení data vydání konzolové Diablo stále ještě čeká.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama