strilecka-xcom-je-asi-znovu-u-ledu
Novinka Střílečka XCOM je asi znovu u ledu

Střílečka XCOM je asi znovu u ledu

Ondřej Švára

Ondřej Švára

16. 4. 2013 16:14 1
Reklama

Vleklé problémy sužují akční spinoff série XCOM. Již osm let má v 2K vznikat střílečka na známé ufoní téma, ovšem jestli vůbec někdy spatří světlo světa, je nyní velkou otázkou. Akčnímu XCOMu totiž byly vypnuty oficiální stránky a z Youtube zmizely i dva oficiální trailery. Navíc 2K Marin nechce nic komentovat.

Všechno ukazuje na smutné pozastavení projektu, které by bylo již několikáté v řadě. Oficiálně byla totiž hra oznámena v roce 2010, ale poté několikrát zmrazena a předělána. Nekoncepční změny provázejí hru neustále, například v říjnu Take-Two přiznalo, že hra prošla nečekanou proměnou z first person střílečky na hru s pohledem zpoza hlavní postavy a že vyjde asi jen v digitální podobě. Letos v březnu se dokonce objevila zpráva, že byla hra přejmenována na The Bureau. Zřejmě se natolik odchýlila od stěžejního tématu, že už ani nemohla nosit jméno XCOM.

Vzhledem k rozporcovanosti vydavatelství Take-Two a mlčenlivosti 2K Marin se dá v kauze XCOM očekávat ledacos, ale rozhodně ne slibované vydání hry na jaře 2013. Škoda. Nebo možná... bohudík.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama