double-fine-chce-zpatky-sve-hry
Novinka Double Fine chce zpátky své hry

Double Fine chce zpátky své hry

Ondřej Švára

Ondřej Švára

13. 5. 2013 13:50
Reklama

Ke spekulantství možná dojde ve věci několika herních značek, které vlastnilo dnes již rozprodané vydavatelství THQ. Jedná se zejména o hry Costume Quest a Stacking. V druhém sledu pak také o Brutal Legend a Iron Brigade. Všechny je kdysi vyrobil tým Tima Schafera a teď je chce zpět.

Od touhy k činům vede samozřejmě dlouhá cesta. Schaferovo studio Double Fine se musí vyrovnat s tím, že Stacking a Costume Quest koupilo v nedávné aukci studio Nordic Games a obě studia se tak mohou o značky přetahovat. Nordic by ve výsledku mohlo vydělat už jen na tom, že hry přenechá Shaferovi za víc než je nakoupilo. Ví totiž, že Schafer je chce hlavně ze sentimentu. Chce zkrátka znova vlastnit hry, které kdysi vyrobil.

U Brutal Legend a Iron Brigade je situace trochu jiná. Hry si z aukce odneslo Electronic a Arts a Microsoft a ty by se mohly rovnou dočkat nových dílů. Na jejich získání prý Double Fine pracuje. Všechny hry chtělo studio získat již v jarní aukci, ale bylo přehlasováno. Teď za ně možná za zaplatí víc než by muselo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama